P1550-P0120 Gaz Kelebeği Konum Sensörü Hatası ve Acil Sürüş Modu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mesut456
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Compela kardeş bu yöntem başarılı oldumu peki

Arkadaşlar aracım vectra b 2001 comfort benzın-lpg. aracımda bu arızalar oluyor ve bu kodları verınce arac otomotık olarak kendını 1500 devıre alıyor ve gaz yemıyor artık. servis arıza lambasınıda yakıyor tabıkı.
beyın dendı tokak gökçek elektrikte beyin 450 tl ye yapıldı. arıza bir hafta sonra tekrarladı . gökçek elektriği aradık arıza yine oldu diye o zaman beyin değil gaz kelebeğidir dendi gaz kelebeğini değiştik orjinal delphi. arıza 8 gün sonra tekrarladı. en son gaz pedalı olabilir dendi. 250 tl ye bakım onarımdan geçti. ve 12 gün sonra arıza kendini yeniledi. artık çaresini bulamıyorum ben. lütfen yardım. uzmanı var mı ? şimdiden görüş ve önerileriniz için teşekkürler...

Geçmiş olsun öncelikle.Bende de 2006 astra h cdti aracım var , aynı şekilde seyir halinde iken veya ilk çalıştırmada araç 1500 devirde sabit kalıyordu, ben de bu arıza için çok usta gizdim, ama hiç birisinin değerlendirmeleri mantıklı gelmediği için parça değiştirmedim, çünkü aracı deneme tahtası gibi kullanmaya çalışıyorlar, hem arızanın tam ne olduğunu bilmiyo, hemde yorum yapıp senin paranı almaya çalışıyor, en son bir ustaya arızaları anlattım kesinlikle sigorta kutusundan dedi, sigorta kutusunu söktü altında bulunun metal kısımları dışına doğru çıkardı, bir kaç işlem daha yaptı 40 tl para aldı. 2 haftadır kullanıyorum bi arıza vermedi. bence bu işten anlayan opel ustası bul ve sigorta kutusunu kontrol ettir. (benim aracın arızası makinaya bağlanınca gaz pedalı konum sensörü veriyordu)

1500 devirde takılı kalıyordu kalıyordu beyin diye ayında 250 verdik ikincide gittiğimde yok isim var falan filan birlik Opel sonra Denizli'ye gittik yapıldı geldik ertesi gün buda oldu 10 gün sonra buda arıza verdi yok elektrikte gittik oda bişeyler yaptığını sanıgidi alın dedik haramzadeler kendim carbon clean yaptım kataloğu temizleyici boğazda ertesi gün yağını filtresini hava filtresini değiştirdim motor kendine geldi resmen arıza geçerse allah razı olsun yada ustalık ücreti :)

Her kese slm bende aynı arıza kodları var araç bir hafta normal süper Bi anda gaza yüklenince motor arıza işiği yakıyor motor korumaya alıp bin beşyüz devir arsında kalıyor gaz pedalı jiç bir şekilde tepki vermiyor istop edip çaliştıroyıom gaza yüklenin ce tekrar aynı proplem belli süre boyle ama ertesi gün biniyom hiç bir sıkıntı kalmıyor korkum uzun yolda sollama yaparken yaparsa kazaya sebbeb verdirebilir bunun çözümünü bilen varsa arıza sebebini başina gelen varsa yardımcı olursa çok sevinirim arabadan soğudum yeminle şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Aymınarıza kodları problem bemşm astra da var yardımcı olursanız çok sevinirim

Geri