Park sensörü sorunu yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ressam_7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ressam_7

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Vectra c Elegance aracımda geri vitese taktığımda park sensörü çalışmıyor ve araç lambalar açıkken kapıyı açtığınızda gelen uyarı sesi geliyor.Göğüsteki park sensörü düğmesine bastığımda ise her defasında aynı dinggg sesi gelmekte.Acaba sorun nedir.Teşekkürler.

Son zamanlar da araca ilave bir donanım taktırdın mı? Teyp buna benzer... bu söylediğin durum durduk yere olacak bir şey değil.

Hayır

Araca herhangi bir şey taktırmadım.Elektriksel olarak bir tamirat yada yada oynamada olmadı.Geri vitese attım dinggg diye bir ses geldi baktım sensörler çalışmıyor.Arızalı bir göz olsa dahi benim bildiğim sadece o göz çalışmıyor arıza yada uyarı vermiyor.

acaba bunların herhangi bir sigortası veya benzeri bir şey varmı.Birde geçen ay sol ayna hareket mekanizmasını değiştirdim.Ama sadece motorların olduğu yeri çıkarıp gelen parçayı taktım.Sadece soket işi yani.Kablo falan oynama olmadı.

Öncelikle geçmiş olsun..Tabi ilk şüphelenilmesi gereken sigortaları ancak sigortalarda sorun olsa idi aracın sensörleri hiç çalışmaz idi..Bunun yanında kablolar da zamanla yıpranmış olabilir..Veri iletimini sağlıklı gerçekleştiremiyorlardır..Benim de sensörler hata vermişti geçtiğimiz senelerde..Ben de biraz daha gelişmiş bir park sensörü kiti taktırdım..

Sensörlerden bir tanesi bile arızalı olsa sistem arızaya geçiyor ve sizin bahsettiğiniz ding sesi verir. Ayrıca kadranda 'P' lambası yanar söner. Opcom yada TEch2 ile aracınızın Park Pilot sistemine baktırın, sorunuzun cevabı orada :bir:

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ben dediğiniz gibi tech2 ye bi bağlayayım.Ona göre bir yol izlerim.Birde araç liftteyken arka bagaja giren kabloların toz girmesin diye tapası var onu biraz çekiştirerek yerin soktum.Acaba ordamı bi sıkıntı oldu.Bantlı bir yerden zorlayarak geçirdim.Sensör kablolarıydı.

Geri