performans nasıl artıcak

Açıklama için teşkkürler..Corsa ile aram olmadığı için böyle bi sorunu olduğunu bilmiyodum..Corsa sevmeside ayrı bi haklılık konusu tabi :)

daha fazla performans için daha büyük bir DURBOOOOO :D

really_big_turbo.jpg
İbo 1.3 cdti astrada sadece turboyu değiştirmekle kurtulurmuyuz? daha büyük turbo sıkıştırma oranlarını değiştirmeyecekmi? kaputtan fırlamasın motor sonra :)
Çıkma büyük turbolar 500-1000 tl arasında eğer bu değişim nm-hp artışı yazılım olmadan sağlarmı?

normalde araçlar kendilerine zarara vermeden verebilecekleri gücün %20 azı ile piyasaya sürülürler. Egzos emisyonu, garanti süresi falan filan . Bide üretilirken hesaplara katılan safety factör ü saymıyorum bile. Kafanız çok rahat olsun atın chip en az +15 20 hp alın hiç sorunsuz. Tabi sağlıklı bi şekilde çalışıyosa motorunuz.

Bu arada chipsiz büyük turbo performansını düşürebilir. Turbo bastığı devirde büyük turbonun daha dolmamasından kaynaklıdır. Turbo büyüttükten sonra chip şart.

Son düzenleme:
İbo 1.3 cdti astrada sadece turboyu değiştirmekle kurtulurmuyuz? daha büyük turbo sıkıştırma oranlarını değiştirmeyecekmi? kaputtan fırlamasın motor sonra :)
Çıkma büyük turbolar 500-1000 tl arasında eğer bu değişim nm-hp artışı yazılım olmadan sağlarmı?

abicim iyi bir yazılımla ( ki ben V-MAX Almanya tercih ederdim) zaten gayet makul değerler alınabilir. 95hp civarı olur diye düşünüyorum.

turbo değişimi hakkında burda size anlatacak kadar deneyimim yok abi yanıltmış olmayım sizi.. ama tahminim o ki ( belli değerler içerisinde ) daha büyük palleri olan bir turbo bulunup uygulanabilir (turbolag'a düşmeyecek) başka bir müdehale yapılmadan..

Bu arada chipsiz büyük turbo performansını düşürebilir. Turbo bastığı devirde büyük turbonun daha dolmamasından kaynaklıdır. Turbo büyüttükten sonra chip şart.
bunu yazmayı unutmuşum arkadaş tamamlamış.. olursa 2 si bir arada olsun.. ama egsozun ciğeri yetişmeli yoksa olmaz :D

Son düzenleme:
tabii ki uppipe ve downpipe yapmadan olmaz.çok büyük turbo takarsan bu sefer knocking yapar.headerstan itibaren 60 lık veya 70lik düz boru çekmen lazım son susturucuya kadar.

tabii ki uppipe ve downpipe yapmadan olmaz.çok büyük turbo takarsan bu sefer knocking yapar.headerstan itibaren 60 lık veya 70lik düz boru çekmen lazım son susturucuya kadar.

bu knocking ne oluyo tam olarak?

Geri