Ya yazdıklarım anlaşılmıyor ya da direk üzerine alınıyorsun.
1-
Bir takım konuları tartışmadan, incelemeden hemen vatan millet Sakarya edebiyatı olarak
değerlendirirsek
Bu cümlenin
neresinde direk olarak sana yönelik bir suçlama var. Orada birden fazla kişiyi muhatap gösteren bir vurgulama var.
Burada yazan tek ben olduğumdan dolayı söz direk bana söylenmiş, yada en azından benim yazdıklarıma direk cevap olmuş oluyor. Benden başka kimin bahsettiğiniz tarzda yazısı var bir okumanızı istiyorum lütfen yazarken sözün ucu nereye gidiyor bir bakmak lazım...
2- Benim ekranım eski olabilir ama herşeyi olduğu gibi gösterir. Sen öz değerlerine değer veriyorsun da bizler vermiyormuyuz? Neyi neden boykot edileceğini yazdım. Burası buraya üye olan herkese açıktır. Ben onu sevmedim, bunu çok sevdim diyebiliriz ama onu kapat bunu aç diyemeyiz. Çoğunluk isterse, form kurallarına uygun değilse konular o zaman kapanır.
Boykotun sebebini açıklasaydınız o halde, yazınızdan benim direkt anladığım reklamın içeriği sonrasında e-mail atalım sonrada boykot edelim dediğinizdir. Boykot kelimesinin anlamı dahilinde yorum yaptım. Başka bir şey söylediyseniz açıklayıcı yazınız.
3- Olayın yalan olduğunu söyleyen kim?
Yukarıda doğruluğundan şüphe edenler arasındasınız sizde doğru yada, araştırmak lazım diye yazdınız. Bende size Mehmet Muzaffer komutanımız hakkında kitaplar olduğunu söyledim...
Demişsiniz ki...
Reklamın konusu gerçektir veya yalandır, bir çok kimse bunu bilemez, olayı tarihçiler tartışır, sonucu açıklar, ama ben inanıyorum ki bu ülkede yaşayan hiç bir kimse savaş anında ille de para diye diretmez.
yani bu olayda kurgu var, hiç kimse bunun gibi bir olayda böyle davranmaz , yani olayın gerçek dışı yada gerçeklere dayanmadığını smöylemişsiniz, ben mi yanlış anlıyorum
4- Devletin bekası için herşey yapılır, yapılmaz diye bir şey dedim mi? Ben sadece olaya başka açıdan bakanları ima ettim. Yazdığım cümleye dikkat
"veya birileri de Türk askeri kalpazanlık yapıyor derse ne olacak? " şeklinde
Bende sizin şahsınıza hitaben değil, benim aklıma bu olayı ilk okuduğumda da, sonra ki aşamalarda askerin kalpazanlık yaptığı konusunda bir fikir hiç gelmedi. Eğer biri bu şekilde düşünürse onun sorunudur. Net ki sonrasında Osmanlı Bankasında paranın sahte olduğu ortaya çıkıyor, devlet savaş sonrasında tüccarın parasını ödüyor. Devlet dolandırıcı yada kalpazan olmaz Savaş bey...
5- Bedeli kanla ödenmiş herşeyi inan birçok kişiden daha fazla kutsal sayarım, o konuda kimsenin endişesi olmasın.
Bundan neden birilerinin şüphesi olsun, biz ne kadar edebiyat yapıyorsak sizde o kadar kutsal sayıyorsunuzdur.
6- Konu hakkında tartışma çıkacak gibi mi görünüyor? Bu formda kimler kimler var? Herkesin fikrini özgürce, kırmadan, dökmeden söylemesinden neden rahatsız oluyoruz ki? Bizler gibi düşünmeyenlere söz hakkı vermezsek, onları yok sayarsak nasıl ortak yaşayacağız?
Bence de çıkmayacak, terör örgütünün eli kanlı liderinin Sayın olarak adledildiği, askerlerinin terörist olarak tutuklandığı, Ulu Önderinin ayyaş olduğu şu günler aziz vatanımda yıllar önce şehit olmuş bir komutanın ve onun başarısının eleştirilmesi ile ilgili bir konuda neden tartışma çıksın
Haklısnız vesselam...
7- Ben kendimi hiç bir konuda uzman olarak görmedim, görmem de, herkesin mutlaka bir takım eksiklikleri vardır, her zaman öğrenmenin yaşı olmaz diyenlerdenim.
Bi-mukabele
8- Yerli mal olayına gelince, şimdiye kadarki gözlemlerim (ithalat verileri de beni doğruluyor) ülkemizde yabancı malların daha yaygın olarak tercih edildiği yönünde. Ayrıca maalesef ülkemizde eskisi gibi üretim yapılmıyor, bir çok tahıl ürünü bile artık ithal ediliyor, yerli ürün yelpazesi eskisi gibi artmıyor. Belki gene yanlış anlaşılırım diye hemen belirteyim bu duruma sevinmiyorum aksine son derece üzülüyorum.
Dediğim gibi ilgi alanım dışında maalesef üzülüyoruz ama bir yorum yapamam...
9- Reklam dünyasında ilgi çekmek için bir takım eski veya yeni olaylar, tanınmış kişiler, güzel yerler güzel ürünler ..... kullanılır.
Herhangi bir reklamı beğeniriz veya beğenmeyiz, ama biz beğenmedik diye de hiç bir reklam yayından kalkmaz. Sanırım bir reklam yayına girmeden evvel yasal izin alındıktan ve resmi denetimlerden geçtikten sonra yayınına izin veriliyor.
Doğru olanda budur, ben olayın reklam malzemesi olmasından rahatsız olduğumu belirttim, ancak olayın kendisinin doğruluğunu ve komutanımızın bu başarısını reklam gölgeleyemez. Tamemen ayrı bir konu...