Aslında bana sorarsanız ben de kendim yapma taraftarıyım. Uygun yerim de var; bahçeye cekip elektrik kablosunu uzatarak detaylı şekilde uğraşabilirim.
ve evet, yöntemi , işlem sırası, kullaılacak malzeme, tüyolar Internet te var oradan bakarak oldukça tatmin edici bir boya bakımı sağlayabileceğimi düşünüyorum.
Fakat işte o polisaj makinası gibi şeylerin satıcısı öyle deyince duraksadım. Ancak şimdi mesajlara tekrar bakınca, satıcı belki senin benim kadar Internet kullanıcısı değil, kulaktan duyma bilgi ile , o anki yetersiz tecrübesi ile girişti işe ve bir de kullandığı malzeme de uygun değildi ve sonuç olarak istediği boya parlaklığını elde edemedi. Aynı durum benim başıma da gelebilir diye uyarmak babında öyle dedi.
Şimdi tekrar düşününce ben kendim yapabilirim gibi geliyor.
Benim aracın önceki sahibinin götürdüğü yer kaportada 2 bölgede hata da yapmış ayrıca . veya hata demeyeyim de işgüzarlık veya öngörüsüz işçilik diyelim. Kaput ile ön tampon arasına wax veya vernik benzeri şeyi uygularken arasına wax veya vernik araya sızıp, kaporta yaslanma lastiğini tampona yapıştırmış, kaput her kapatıldığında yapışan kısım tamponu çekerek yerini catlatmış. Aracın tavanında da polisaj veya parlatma makinası ile yaptığı izler görünüyor güneş altında. Ben yapsam ondan kötü olmaz diye düşünüyorum.