MERHABA ARKADASLAR
İsmim Anıl kocaeliden katılıyorum aranıza yeni üyeyim
başlıktada okundugu üzere size yasadığım başımdan gecen her seyi anlatıcam
Eski sattıgım aracım Astra 1.3 ve suanda da 2 aracımda (corsa 1.3 ,astra 1.6t) race chip kullanıyorum..
Chipi taktırmadan önce aracım 65.000 km deydi,istanbulda chipi kendi yetkılı bayısınden 500 tl karsılıgında aldım ve uygulatım,
Uygulama için size bilgi vereyim sadece motorun ustundekı koruyucu plastik kapak sükülüyor ve chip enjektör lerın oldugu yerdekı sensore palalel baglantı ıle baglanıyor..
Benim kullandıgım cihaz normal olan bunların pahalılarıda var ( ultımate,pro2 ) gibi
lakin 2.0 lt araclar ıcın tavsıye ediliyor ,bizim araclarımızda en ucuz olan ve en pahalı olan arasında max. 5 beygir oynuyor
buda 1000tl fazladan vermenize değer mi bilemem
Chipin üstünde iki adet pot var biri GÜÇ diğeri DEViR ( deneyimlerim karşısında 2. potun hem devir hemde torku arttırdıgını farkettim )
Race chiple son hız 190 gördüğüm aracımla 2.2 ayarında 205 gördüm bursa-ist yolunda
1 ay bitti yağ değişimini yaptım mobil esp 0-40 yağ koydum tum fılıtrelerı değiştirdim
200 tl karsılıgında Egr ve Dpf iptali yaptım
Evet sımdı sıra geldi Box un gucunu 2.2 den 7 - 7 seviyelerine cıkartmaya
ilk başta korkmadım dersem yalan olur motor patlar silindir erir pompa yanar vs vs
ama 80.000 km oldu şunu anladım opelin motorlar gerçekten sağlam
aracın gücüne gelmek gerekırse
1.2.3 üncü videslerde DEDE gibi giden aracım 4 nala koşmaya başladı
Ben buna kanmadım ve gittim 50 tl ye aracımı dynoya soktum
Sonuç 7-6 ayarında aracın gücü = 114 bg 244,2 Nm Tork
Görünce şok oldum ve yola koyuldum sıra geldi avlanmaya
çalıştıgım yerdekı arkadasımı gaza getirip Roll yaptık
Ford focus 1.6 tdci 110 hp 2010 model
beyler 4 kalkış yaptık ve hızım 110 km ye geldiğinde focusla aramda 3 boy fark oluyor
Lakin arkadasımın dedıgıne göre aracımın arkasından gercektende Sanayi bacası gibi siyah duman cıkıyor
Siyah duman konusanada değineyim 6 senelik dizel kullanıcısıyım, siyah duman motorun zengin karışımla çalıştıgını gösterir motorun yağ yaktıgıyla uzaktan yakından alakası yoktur !!!

7500 km de bir yağ deşimi yapılması gerekıyor
sonuc olarak sınfıımın cogu araca atladım
Seat ıbıza 1.2 tsı 115 hp +hava filt
ford focus 1.6 tdci 110 hp
Megane 3 1.5 dci 110 hp
reno clio 90 hp
motora her hangı bir zararını görmedim carbon clear yaptırmak gerekır ama
İsmim Anıl kocaeliden katılıyorum aranıza yeni üyeyim

başlıktada okundugu üzere size yasadığım başımdan gecen her seyi anlatıcam
Eski sattıgım aracım Astra 1.3 ve suanda da 2 aracımda (corsa 1.3 ,astra 1.6t) race chip kullanıyorum..
Chipi taktırmadan önce aracım 65.000 km deydi,istanbulda chipi kendi yetkılı bayısınden 500 tl karsılıgında aldım ve uygulatım,
Uygulama için size bilgi vereyim sadece motorun ustundekı koruyucu plastik kapak sükülüyor ve chip enjektör lerın oldugu yerdekı sensore palalel baglantı ıle baglanıyor..
Benim kullandıgım cihaz normal olan bunların pahalılarıda var ( ultımate,pro2 ) gibi
lakin 2.0 lt araclar ıcın tavsıye ediliyor ,bizim araclarımızda en ucuz olan ve en pahalı olan arasında max. 5 beygir oynuyor

Chipin üstünde iki adet pot var biri GÜÇ diğeri DEViR ( deneyimlerim karşısında 2. potun hem devir hemde torku arttırdıgını farkettim )
Race chiple son hız 190 gördüğüm aracımla 2.2 ayarında 205 gördüm bursa-ist yolunda
1 ay bitti yağ değişimini yaptım mobil esp 0-40 yağ koydum tum fılıtrelerı değiştirdim
200 tl karsılıgında Egr ve Dpf iptali yaptım
Evet sımdı sıra geldi Box un gucunu 2.2 den 7 - 7 seviyelerine cıkartmaya

ilk başta korkmadım dersem yalan olur motor patlar silindir erir pompa yanar vs vs

ama 80.000 km oldu şunu anladım opelin motorlar gerçekten sağlam

aracın gücüne gelmek gerekırse

Ben buna kanmadım ve gittim 50 tl ye aracımı dynoya soktum

Sonuç 7-6 ayarında aracın gücü = 114 bg 244,2 Nm Tork
Görünce şok oldum ve yola koyuldum sıra geldi avlanmaya

çalıştıgım yerdekı arkadasımı gaza getirip Roll yaptık

Ford focus 1.6 tdci 110 hp 2010 model
beyler 4 kalkış yaptık ve hızım 110 km ye geldiğinde focusla aramda 3 boy fark oluyor

Lakin arkadasımın dedıgıne göre aracımın arkasından gercektende Sanayi bacası gibi siyah duman cıkıyor

Siyah duman konusanada değineyim 6 senelik dizel kullanıcısıyım, siyah duman motorun zengin karışımla çalıştıgını gösterir motorun yağ yaktıgıyla uzaktan yakından alakası yoktur !!!

7500 km de bir yağ deşimi yapılması gerekıyor

sonuc olarak sınfıımın cogu araca atladım

Seat ıbıza 1.2 tsı 115 hp +hava filt
ford focus 1.6 tdci 110 hp
Megane 3 1.5 dci 110 hp
reno clio 90 hp
motora her hangı bir zararını görmedim carbon clear yaptırmak gerekır ama