Regülatör

bi kere regülatör bozulursa araç çalışırmı kafam karıştı:D sıralı sistem varsa bilememde ... karbüratörlüdeki regülatör bozulursa yani içindeki diyaframlar yırtılırsa motor hiç çalışmaz...bilimyorum yanlışmıyım...:s

bi kere regülatör bozulursa araç çalışırmı kafam karıştı:D sıralı sistem varsa bilememde ... karbüratörlüdeki regülatör bozulursa yani içindeki diyaframlar yırtılırsa motor hiç çalışmaz...bilimyorum yanlışmıyım...:s

Çok bozulursa heryeri deforme olursa çalışmaz. Yeni yeni bozulmaya başladı ise ilk belirtisi yakıt artar.

Abartmışsınız regülatör bozulursa sadece hep aynı miktarda gaz verilir motora kıyamet kopmaz öyle...

eyüp kardeş doğru söylüyor yakıt artır ve sürekli aynı miktarda gaz verildiği için kurum yapma riski var ve ben regülatör bulamıyorum..

regülatör bozulduğu zaman yani bozuluyor derken neyi bozuluyorda araç çalışıyor halen daha ... yada neyse..:S

LPG regülatörleri, yüksek basınçta gelen gazın atmosferik basınca dönüştürülmesini sağlar. Sıvı haldeki LPG'yi motor suyunun sıcaklığından yararlanarak gaz haline dönüştürür. Motorun ihtiyacına göre gaz akışını sağlar. Ayrıca iki tür regülatör vardır:

1: Elektronik regülatör.
2: Vakumlu regülatör.

biliyorum abide yazılanlara baktığımda kafam karıştı...Elektroniği bilememde vakumluda diyframlarda var yırtıldığı zaman sıvı olan gaz doygun buhar hale geçemeyeceğinden yanma odasına svı gaz gittiğinden çalışmayacaktır... motor çalışmaz diye biliyorum... Elektroniği bilmiyorum bozuk olsada çalışabilir belki o yüzden yazdım nasıl çalışır diye neyse...saygılar...

Geri