Resimli Astra H dizel egr, gaz kelebeği, egsoz manifolt temizliği.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baris81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
multijet makinalar biraz daha dumana yatkın makinalar...az gaz basınca hemen veriyor dumanı...
benim arabamınkini sökerken (1.7 dti) bukadar kurum çıkmamıştı...2003 model araba onun zamanında euro mazotmuş yok düşük karbon pps setan...
araba kimbilir ne kızartma yağları yaktı bu kadar kurum çıkmadı :Dbirde ilk biz söktük

yakıt değil ama düşük devir sürekli yakıt ekonomisi için sürülen araçlarda kurum artar, lamba rahatsız etmez diyen conta vs ile uğraşmadan fişi çeksin direk iptal...

EGR iptali en güzeli :D EGR demek kurum demek.

Arkadaşlar aracım 95binde, daha önce böyle bir temizlik geçirmedi. Bu temizlik anladığım kadarıyla kendimizin de yapabileceği bir temizlik. İnternette bir çok amatör video var ancak Türkçe detaylı anlatım ya da yapılış esnasını anlatan resimli anlatım göremedim. Aracın sağlıklı bir şekilde yakıtı yakmasını sağlayacak, silkeleme duman atma vs gibi sorunlarına yardımcı olacak bu temizliği kendimiz nasıl yaparız. Bununla ilgili daha ayrınıtlı bilgi var mıdır

yakıt tüketiminde, aynı trafik ve kullanım şartlarında yol bilgisayarını denemek için sıfırladım. temizlik öncesi ortalama tüketim en az 5.1 gösteriryordu, şuan 4.6 gösteriyor.

Barış Bey paylaşım için çok teşekkürler, uzun zaman olmuş konu fakat hatırlıyorsanız nasıl temizlendiğinden bahsedebilir misiniz biraz, temizlerken ne kullanıldı tiner vb. gibi, bir de etkisi kalıcı oldu mu temizliğin, söktürüp temizlemeyi düşünüyoruz da.

Geri