sabahları motor çalışmıyor.

airforces

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
uzun süreden sonra yeniden merhaba arkadaşlar.dizel arabam çarşamba günü sabahı defalarca denememe ragmen çalışmadı.(sıcaklık -7 )opel yol yardımını aradım araç 1 yılını doldurdugu için yardım edemeyiz kaskonuzdan çektirin dediler.iki saat sonra bir daha denedim ikinci seferde çalıştı(sıcaklık +2)ertesi gün sabah yine çalışmadı.sıcaklık(-4)iki saat sonra çalıştı.sıcaklık(+3)servise gittim yakıttan kaynaklı mazot filtresi sulanmış dediler.shell'i aradım hemen gelip numune aldılar (yakıt v-power gtl ve arabayı aldıgımdan  beridir aynı istasyon aynı pompa).servis filitreyi degiştirdi.ertesi gün denemek için arabayı serviste dışarda bıraktık.cuma sabahı araç yine çalışmamış.içeri almışlar 1 saat sonra çalışmış.bugün gittim.bana tamamiyle yakıt hatası dediler.master tech arkadaşa ne yapmam gerek  ustam dedim.işte olay burda kopuyor.başka yerden yakıt al dedi.tamam şimdi gidip başka istasyondan başka yakıt alacam dedim.yine çalışmazsa dedim bu  aldığınız yakıt ta hatalıdır dedi.tamam onuda boşalttım başka istasyondan aldım yine çalışmadı dediğimde o yakıtta hatalıdır deyince koptum direk müdüre gittim o da yakıttandır ama yinede çalışmazsa getirin inceleyelim dedi.çıktım servis satış müdürüne (bu müdürden son altı senede 4.sıfır araba alışım.)siz satıyorsunuz arabayı ama arkasında duran yok  böyle rezil servis olmaz nefret olsun opele dedim.olurmu dediler hemen servise adam felan gönderdi. neyse bir daha yaparsa çekiciye at getir dediler.sonuç shell raporunu beklerken ne komik ki aracın bir kez daha çalışmamasını ve rezil olmayı da bekleyecegim.sonuç ne çıkarsa çıksın  yakıtta da araçta da hata olabilir ki gayet dogal.ben bu zihniyetteki servise sahip markadan bir daha araç almam her ne kadar opel aşıgı olsam da başka araba kullanamasamda.elveda opel.sinirliyim uzun yazdım kusura bakmayın arkadaşlar.

Ynt: sabahları motor çalışmıyor.

Öncelikle geçmiş olsun.

Anlattıklarınız üzücü dogrusu ama dizel yakıtlarda hakkaten mazot hatası çokça rastlanan, duydugumuz bir durum.

Aracınızda yakıt harici baska bi sorun varsa ve bunu savsaklıyorlarsa tabiki haklısınız ancak Servisinizin dedigi gibi "gercekten mazot hatası varsa" sizin onlara kızmanız yersiz bence.

Bunu da anlamanın yolu aracınızı baska bi servise, başka bi tamirciye vs göstermek. Öncelikle hatanın yakıttan mı yoksa aractaki baska bi problemden mi oldugunu anlamak, emin olmak gerekıyor. Bunları bilmeden şimdi biz ne yorum yapsak havada kalır.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum arkadaşlar. 1 servisin ilgisizliği veya işbilmezliği yüzünden tüm markayı karalamak vs yanlış bir düşünce. Bazı arkadaşlarımız servislerinden son derece memnun. Bazıları degıl.

geçmiş olsun.Opelin servis memnuniyetsizliğini yaşayan tek siz değilsiniz.o konuda GM Türkiyenin denetimsizliğinden dolayı servisler ciddiyetsiz.müşterisine fazla değer vermiyor.vwnin jetta ve passat hariç diğer araçlarını 1 gram beğenmem hatta golf ve poloya para verenlerin paralarına acırım ancak vw servisleri müşterisine değer veriyor.malesef ki opelde bu yok.
en basitinden opele adanadaki bir servisini orjinal diye yan sanayi(50 liralık) karter korumayi 300 liraya satıyor diye şikayet ettim hatta parça kodlarını vererek de bunu ispatladım ona rağmen hiçbir işlem yapmadılar.kuzenimin jettası hava filtresi sorunu yaşadı servis değişmem ayağı yapti tek 1 mailiyle hem filtresi değişti hem de servis uyarı aldı.hatta 3 gün sonra kuzenime özür mektubu bile attılar.
ancak opelin araçları kalitelidir.tek problem servislerdeki başıboşluk ve denetimsizlik.inşallah opel bunun üstesinden gelir.yoksa bu gidişle daha çok müşterisinin kalbini kıracak..

ilginize teşekkür ederim.öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben hata yakıttada araçtada olabilir dedim. her ikisinide kabullenirim sonuçta insan yapısı.kabul etmediğim opelin servis zihniyeti.bana sadece yakıtı degiştirin çalışmazsa gelecek olan numune sonucuna da bakarak yeniden arızayı degerlendiririz demeleriydi.sadece bunu isterdim.başka servis şansım yok bulundugum şehirde tek yetkili servis var.ayrıca malatyada görev yaparken vectra c aracımda da farklı bir sorun yaşamıştım ve aynı zihniyet orda da vardı.zorla kabul ettiler ve özür dilediler ama benim için bitmişti o servis.diger bir konuda  ben markayı degilde servislerini şikayet etmiştim yanlış aksettirmişim özür dilerim sinirden olsa gerek.sonuçta markayı marka yapan da geri beslemesidir.opelin servislerinin geri beslemeside çok ama çok zayıf kalıyor.yazık.hoşçakalın

sallierim link' Alıntı:
geçmiş olsun.Opelin servis memnuniyetsizliğini yaşayan tek siz değilsiniz.o konuda GM Türkiyenin denetimsizliğinden dolayı servisler ciddiyetsiz.müşterisine fazla değer vermiyor.vwnin jetta ve passat hariç diğer araçlarını 1 gram beğenmem hatta golf ve poloya para verenlerin paralarına acırım ancak vw servisleri müşterisine değer veriyor.malesef ki opelde bu yok.
en basitinden opele adanadaki bir servisini orjinal diye yan sanayi(50 liralık) karter korumayi 300 liraya satıyor diye şikayet ettim hatta parça kodlarını vererek de bunu ispatladım ona rağmen hiçbir işlem yapmadılar.kuzenimin jettası hava filtresi sorunu yaşadı servis değişmem ayağı yapti tek 1 mailiyle hem filtresi değişti hem de servis uyarı aldı.hatta 3 gün sonra kuzenime özür mektubu bile attılar.
ancak opelin araçları kalitelidir.tek problem servislerdeki başıboşluk ve denetimsizlik.inşallah opel bunun üstesinden gelir.yoksa bu gidişle daha çok müşterisinin kalbini kıracak..

Türkiye de servisler genel olarak sorunlu, bu konuda bana göre tek öne çıkan Toyota dır.

Opel in memnuniyetsizliği malum ama bu hemen her markada daha az ya da daha çok geçerli birşey - benzer şekilde Vw de.

Mesela bende Astra yakın arkadaşımda Golf var, benim servisim ufak tefek detaylara para almaz,her ziyaretimde servis müdürleri ve ustalar yanıma gelir hal hatır sorarlar hatta herhangi yenilenmiş parça vs olduğunda ben "olmasa da olur" desem de ücretsiz değişim yaparlar, iyice ilgilenemeyeceklerse de servisin en müsait olduğu bir güne randevu verirler örneğin, arkadaşımaysa Vw Balıkesir den bakım randevusu alırken "gün veremiyoruz kendinize başka servis bulun" denip yüzüne telefon kapatılabiliyor sonradan özür dileyen de olmuyor açıkcası hatta "parçanız geldi" diye telefon açıp 100km lik yolu getirip "parça gelmemiş biz size öyle bir bilgi vermedik" bile dendiği oldu.

diğer konulara bir şey diyemem ama yol yadımı 1 yıl doldu diye neden gelmiyor aceba aracın garantisi 2 yıl ama yol yardımı sadece 1 yıl içinmi geçerliymiş eğer öğleyse bir yaşıma daha girdim,,,

söyleyecek söz bulamıyorum, bu kadar da olmaz dedirtiyorlar

Isıtma bujilerine bakmayı akıl edemediler mi?  ::)

birde araç çalışmadığında aracın yağını kontrol edermisiniz pekmez gibi koyulaşma felan olmuşmu

eski bir konu ama merak ettim sn.airforces sonuç hakkında bilgi verebilir misiniz? numune sonucunu da merak ettim

Geri