Sağ ön taraftan az miktarda yağ damlıyor. Neden olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaanrevan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bugün ustayı apartmanın girişinde gördüm. Hazır görmüşken arabanın yanına yanaştık ve baktı altına. Biraz geri al dedi.

Sonra yerdekine baktı ve bu yağ değil hocam dedi. Ardından tadına baktı yerdekinin... :D:D

"HOCAM BUNDAN ŞEKER TADI VAR ANTİFİRİZ BU" dedi.

Radyatör delinmiş olabilir dedi kabutu açtık baktık. Bişey göremedik. Yalnız şöyle söyleyeyim. Radyatör delinse geriden akmaz değil mi? Motor blogunun ortalarında sızıntı. Yani bu antifirizi koyarken adam bi ara sağ taraftan bir hortumu söktü öyle boşalmıştı benim suyu. O hortumdan mı kaçırıyordur acaba. Radyatör delinse direk aşağısından sızar değil mi arkadaşlar?

Bizim sızıntı en üstte gösterdigim yerlerde bi yere denk geliyor. V kayısının oralarda bi yerde...

siz ilk başta yağ dediniz bizim tahminlerimiz bu yönde ayrıca başınıza gelen o antifiriz olayınıda yazmadığınız için pek kararlı tahminlerimiz olmadı.Sizin ki daha basit miş hadi geçmiş olsun.bir kelepçe bir tornavida işiniz tamam

Orhan hocam devirdaim pompasında sorun olabilir mi acaba? Oradan falan çatlak patlak? Sizce? Biz yağ sandık bugun baktık değilmiş. İnşallah da değildir tam olarak anlamadık ama yüzde 90 ihtimalle antifiriz. Antifirizde az da olsa eksilme var. Zaten bugun ilk defa yeşil renk göründü gözüme ama yerde oldugundan tam anlayamıyoruz sıvıyı.

sorununuzun tam yerini görmeden söylemek imkansız ama
1-devirdaimin dibinde 3 adet vida var gevşemiş veya çatlak oluşmuş olabilir
2-motorun cama bakan arka kısmında plastik kalın bir boru vardır bu boru motordaki suyun dolaşırken geçtiği borudur.standart olarak 3 noktadan bağlantısı vardır.Eğer sonradan eklenti yapılmadıysa.Bu bağlantılarda mecburen 3 adet kelepçe ile plastik boru bağlıdır.Bunların bağlantı yerlerinde kaçak varsa tam sizin anlattığınız motorun ortasına denk gelirki hatayı arayacağınız yer orasıdır

Valla burdaki ustamız bugun baktı, devirdaim su pompasının diyaframı çatlamış dedi. Nedemekse bilmiyorum. Moralimiz bozuldu tabi. Aradık sorduk yetkili serviste 210 milyona falan takıyorlarmış.

Komple yenilemek lazım dedi burdaki usta. Arabanın altından bakmış ordan sızdırdığını görmüş.

Ford ustası bu usta opelden anlamam ben dedi ve burda da bunu taktırmayın servise gidin garanti olsun dedi sagolsun... En azından dürüstçe bunu söyledi.

Nasıl yapacaz bilmiyorum...

Geri