dizel corsa d aracımın manuel yağını 70 binde değiştirdim. öncesinde özellikle 1. vitese geçerken kemikli şekilde geçiyordu bazen de takılıyordu tırtıklı yüksek ses çıkarıyordu, yağ değişmini yaptım bu durum yok oldu ancak 2. vitesten 1. vitese seyir halindeyken yine çok rahat geçmiyor sanırım biraz şanzıman dişlileri bu zamana kadar zarar gördü ondan dolayı, keşke önceden değiştirseydim zarar ve yıpranma az olabilirdi, normal vites değişimi sesi ise sanki içinde yağ yokmuş gibi birazcık demir sesi geliyor o da yağın inceliğinden ve yeni olmasından bence, bu zamana kadar beklemeseydim çok farketmeyebilirdim bu sesi. tüm vitesler arasında çok rahat geçiş için ne yapılabilir tam bilmiyorum bilenler varsa bir dahaki bakımda o parçaları da değiştirmeyi düşünüyorum. Yağı tam miktarında koymak gerekiyor seviyesinden kontrol de gerekiyor. Ayrıca ustanın saçma hatası sonucu yolda giderken vites burcu araçtan düşmüş, zor bela burç olmadan vitesi saçma bir durumda kullanarak geri dönüp başka burç (ve ayarladıkları somun gibi bir parçayı törpüleyerek) montajı ile tekrar kullanabildim. demem o ki ustanın tecrübesi de önemli