arkadaşlar şanzıman yağların önemini baskı balatamını değiştirirken anladım fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizce ne yağ kullanılmalı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
GM'in kendi sae-80 şanzıman yağı mevcut GM Germany Russelsheim'da üretiliyor. Tüm yetkili opel servislerinde bu yağ satılır. Manuel şanzıman için olanın kutu rengi gri otomatik için olanların siyahtır. Zaten önünde hemen hemen herdilde hangi tür şanzıman için olduğu yazar. Orijinal dışında yağ kullanırsanız ses+ vites geçişlerinde zorluk yaşarsınız atf kullanırsanız şanzımanın ömründen ciddi anlamda yersiniz bi ihtimal kucağınıza bile alma riskiniz var. GM motor yağı ortalamalarda buna nasıl güvenebiliriz diyorsanız GM motor yağı türkiyede üretiliyor. Şanzıman yağları Almanya'da Opel'in ana fabrikası ve dünyanın en gelişmiş 3 fabrikasından 1'inde üretiliyor. 60bin kmde bir değişim gerekli bence çünkü 60bini geçmiş özellikle 90 100bin km civarı opellerde gidişte kasılma ve viteslerin zor geçtiğini kendim gördüm bugün 2.ci kez şanzıman yağı değişimini yaptık. Aracım 105binde ilk değişimi 50binde yapmıştık. Yeniden değiştiğinde gördümki vitesler daha kolay geçiyor çekiş artıyor. Şanzıman yağından ne olur demeyin artık şu memleket şu çok bilmişliği ve umursamazlığı üstünden atmalı bence... Sonra şanzıman dağılınca Opel'in şanzımanları dağılıyor oluyor... Motor ne kadar önemliyse şanzımanda bir okadar önemli ve hassas...