şanzıman yağı ne kullanılmalı?

arkadaşlar bu konuda bende karar veremedim. Şanzuman yağını değiştirmek istiyorum fakat gittiğim ustaların bir bölümü gerek yok diyor diğer bölümü ise; hangi yağ markası konusunda karar veremiyoruz. Yetkili servis ATF koyuyoruz diyor ve senin arabada sorun yok değiştirmenede gerek yok diyor. Özel servislerin bir tanesinde castrol var ama özellikle orjinal olandan getirtelim diyor kodunuda söylüyor 1940768 diyor bundan alalım diyor. Diğer özel servisteTUTELA 2 C 80/S var bundan koyalım diyor. BP benzin istasyoyjna gittim orada s/90 var bayi şiddetle onu tavsiye ediyor diğerleri şanzumanını bozar diyor. İşin içinden çıkamıyorum. GM nin sea 80 özellikli şanzuman yağını kodunu tam olarak bilmiyorum.
Özetle;
1- ben hiç değiştirmeyeyim böyle kalsın
2- TUTELA 2C 80/S buna kara vereyim
3- 1940768 parça kodlu GM yağ getirteyim bunu kullanayım
4- castrol sea 80 bulayım bunu kullanayım.
Lütfen sizce hangi tercihi yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim.

atf2 koyuyor servis 3 kez boşaltmak zorunda kaldım aracım otomatik vites 3 farklı serwiste atf2 koydu

arkadaşlar bu konuda bende karar veremedim. Şanzuman yağını değiştirmek istiyorum fakat gittiğim ustaların bir bölümü gerek yok diyor diğer bölümü ise; hangi yağ markası konusunda karar veremiyoruz. Yetkili servis ATF koyuyoruz diyor ve senin arabada sorun yok değiştirmenede gerek yok diyor. Özel servislerin bir tanesinde castrol var ama özellikle orjinal olandan getirtelim diyor kodunuda söylüyor 1940768 diyor bundan alalım diyor. Diğer özel servisteTUTELA 2 C 80/S var bundan koyalım diyor. BP benzin istasyoyjna gittim orada s/90 var bayi şiddetle onu tavsiye ediyor diğerleri şanzumanını bozar diyor. İşin içinden çıkamıyorum. GM nin sea 80 özellikli şanzuman yağını kodunu tam olarak bilmiyorum.
Özetle;
1- ben hiç değiştirmeyeyim böyle kalsın
2- TUTELA 2C 80/S buna kara vereyim
3- 1940768 parça kodlu GM yağ getirteyim bunu kullanayım
4- castrol sea 80 bulayım bunu kullanayım.
Lütfen sizce hangi tercihi yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim.

Mobil Mobilube SHC 75W-90 en iyisi budur.

http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/glxxtrcvlmomobilube1shc75w-90.pdf

atf2 koyuyor servis 3 kez boşaltmak zorunda kaldım aracım otomatik vites 3 farklı serwiste atf2 koydu

Seninki ATF zaten, manuel viteslerinki 80 numara

ben yetkili servisten yağı alıp özel serviste değiştirdim

mahmut hangi özel serviste değiştirdin şanzuman yağını adres verirsen bende değiştirmeyi düşünüyorum. Benim vites geçişlerinde de biraz sertlik var.
Diğer bir sorumda yetkili servis direkt şatışını yapabiliyormu yani illa bizde değiştireceksin yoksa satmayız falan yapıyolar mı.

BU SAE EP 80W den daha iyi bir yağ olduğunu ve opellerde gönül rahatlığı ile kullanılabileceğini tavsiye edermisiniz. Ayrıca manuel arabalarda şanzıman yağı değişiminde ayar tutmayacağını söylüyorlar bu doğrumu? Teşekkür ederim.
Bu arada benim arabam 2001 model. Yani yeni değil. bu yağ yeni motor arabalarda kullanılıyor olmasın.

Geri