şanzıman yağı ne kullanılmalı?

kaç numara yağ koydunuz sanzımana değişimi nasıl yaptı içindeki yağı bir aletle çekerekmi alttan tıpasını açarak boşattıktan sonramı yeni yağ koydular

şanzımanın vidalarını söküp kapağı çıkartarak boşalttılar yeni yağı tulumba tarzı bir aletle koydular.numarası faturada yazıyor yarın bakıp yazarım sae80 olarak geçiyor gri renkte üzerinde gm yazıyo sakın başka yağ koydurma

haklısınız sanzıman çok önemli gel gelelim tamircilere sorduğumuzda sakın ha sanzıman yağını değiştirme ses falan yapar diyorlar veya değiştirmek zor geldiği için öyle diyorlar adam gibi bu işten anlayan bir ustaya rastladığımda değiştireceğim sanzıman yağını

haklısınız sanzıman çok önemli gel gelelim tamircilere sorduğumuzda sakın ha sanzıman yağını değiştirme ses falan yapar diyorlar veya değiştirmek zor geldiği için öyle diyorlar adam gibi bu işten anlayan bir ustaya rastladığımda değiştireceğim sanzıman yağını

bizde en başta sanayi ustalarının bir kısmı olmak üzere bilği sahibi olmadan fikir sahibi oldukları ve kendilerini yenilemedikleri için maalesef şanzuman yağı ve diferansiyel yağı değişmez ses yapar derler.
ya da işlerine gelmez arabayı lifte kaldır, varsa karter muhafazasını sök, aradan zorlukla tapayı aç, alt kapağı aç, yağı boşallt, conta sağlam çıkmadıysa conta kestir, alt kapağı kapat üst tapadan yağ koy, tapayı kapat, karter muhafazasını yerine monte et, arabayı liftten indir vs.
bu işler için çok para istese sizin gözünüze batar, az para istese işine gelmez. az da olsa bu tip ustalarda var.
ömrü süresiz olan hiç bir yağ yoktur. zaten düşündüğün zaman mantıkla bağdaşır yanı da yoktur.
(maalesef bizim sanayi ustaları imal eden mühendislerden daha iyi biliyor bu işleri ).
ben aracın kuıllanma klavuzuna bakarım üretici ne demiş diye. değişecek km ve kullanılacak yağ değerleri orada yazıyor. ben de 40.000 km.de değiştirdim ve kafadan sildim. bir daha düşünmem şanuman yağı nasıl acaba diye.

arkadaşlar faturayı buldum.1940182 kod numarasıyla yetkili servisten isteyince veriyorlar.ben opal dan aldım konya yolunda

peki yağı nerede değiştirdiniz yetkili serviste yaptırsak değişimi bize ne kadara mal olur bende yetkili serviste değiştirmeyi düşünüyorum sanzıman yağını artık sanayideki yağcılara derdimi anlatmak istemiyorum

ben yetkili servisten yağı alıp özel serviste değiştirdim

Geri