Şanzumandan gelen ses

Bülent Yüksel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sayın teknik servis
Opel Astra H CDTI 1.3 2007 model arabamda viteste giderken sanırım şanzumandan hafif bir vızıldama gelmekte örnek olarak geri vitese taktığınızda geri geri giderken gelen vızıltıyı andırmakta fakat daha az araba boştayken yada debriyaja basılı iken bu ses yok oluyor,bu sorun ise ortalama 3-5 km gittikten sonra ortaya çıkmakta ısınıca sanırım, daha önce tamir edilmişti ve ses yoktu fakat 5-600km sonra tekrar ortaya çıktı, tam olarak anlayabilmiş değilim, sorun nerden kaynaklanmakta agresif bir araba kullanma tarzımda yoktur şanzumanı zorlayacak, veya tamir edildi ve şanzumanda sorun yokta ses başka biryerdenmi geliyor??
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bülent

Son düzenleme:
bülent bey hoşgeldiniz...size söyleyebileceğim grup bilyadan ve ayna mahruti den inleme gibi ses yapar...önceden yapıldı tekrar aynı ses derseniz ayna mahruti nin ayarı güzel olmamıştır ondan yapıyor olabilir...

bülent bey hoşgeldiniz...size söyleyebileceğim grup bilyadan ve ayna mahruti den inleme gibi ses yapar...önceden yapıldı tekrar aynı ses derseniz ayna mahruti nin ayarı güzel olmamıştır ondan yapıyor olabilir...
cevabınız için teşekkürler,
bu sorun önemli bir sorunmudur yada ilerde daha zaralı hale glirmi yoksa bu sesle sınırlı mı kalır?

Bülent

kesin birşey diyemem...ama zamanla bozacağı aşikar...

rica ederim...
en iyisini yaparsınız..

2 tane bilyası oluyor şanzımanı indirmeden arka kapak açılıp değiştiriliyor.

rica ederim...
en iyisini yaparsınız..
Bir sorum daha olacak bu sesin Turbodan gelme ihtimali varmidir? birde aracim 94.000 km de yag degisiminde hangi yagi kullanayim- 5w-30 ,5w-40 ,0w-40 herkez bir seyler yazmis net fikir nedir ve hangi marka tavsiye edersiniz,

tesekkürler

Bülent

ikliminiz soğuk zannedersem,ben 5w 40 koyardım...-20 ye kadar gideri var...ideal bir yağdır

sese gelince en ufak tahmin yürütemem,duymak lazım ,bir bilene gösterin bunu...turbo derseniz araba turboda kesebilir...
hala göstermediğinize şaşırdım :)

ikliminiz soğuk zannedersem,ben 5w 40 koyardım...-20 ye kadar gideri var...ideal bir yağdır

sese gelince en ufak tahmin yürütemem,duymak lazım ,bir bilene gösterin bunu...turbo derseniz araba turboda kesebilir...
hala göstermediğinize şaşırdım :)
Burada farkli bir sistem var arabanizi hemen bir servise gösteremiyorsunuz önce arayip randevu almaniz lazim eger yolda kalmadiysa + verecekleri randevununda benim calisma saatlerime uymasi lazim biraz zahmetli maalesef :/ bu cumartesi gidip yüz yüze görüsecegim cünkü arabamin garantisi var, ve garanti kapsaminda yapilmasi lazim..
yag icin tesekkürler burada kis aylarinda bazen -20 ye kadar düsüyor sicaklik..
birde yag hangi marka kullanayim castrol-mobil

Bülent

Geri