sert vites geçişi...

gorkem_gokay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhba,
aracımda baya uzun süredir vites geçişlerinde bayaa sert ve kemkli,
başak 2006 model 90binde ki bir araca göre çok sert ve 3. viteste iken vites topuzu ayağımı gazdan kesince hareket ediyor?
3i viteste vites topuzunun harket etmesi ve vites geçişlerinn çok sert olması normal mi ?

aracım 46binde...

normal değil.
motor bağlantı takozlarını kontrol ettirin.

Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla araçlar soğukta vites geçişlerinde belirgin bir değişme oluyor. Mesela benim sabahları 1 den 2 ye atarken canım istemiyor vites atmayı... :D Çünkü çok fark var. Sonra ısınınca hava biraz düzeliyor.

benimde 1. vites harici problem yok ama bazen 1. vitese geçmekte inat ediyor. 2 ye atsan olmucak durumlar vardır ya o anlarda işte tam. Yoksa dururken problem yok.

arkadaşlar merhba,
aracımda baya uzun süredir vites geçişlerinde bayaa sert ve kemkli,
başak 2006 model 90binde ki bir araca göre çok sert ve 3. viteste iken vites topuzu ayağımı gazdan kesince hareket ediyor?
3i viteste vites topuzunun harket etmesi ve vites geçişlerinn çok sert olması normal mi ?

aracım 46binde...[/QUOTE

soguk havalardan olabilir. birde konu ile alakası yok ama araban 90000 demi 46000 demi

benimde 1. vites harici problem yok ama bazen 1. vitese geçmekte inat ediyor. 2 ye atsan olmucak durumlar vardır ya o anlarda işte tam. Yoksa dururken problem yok.

Aynısı sorun benım içinde geçerli.1.vitesi sevmıyor opeller sanırım.

Soğuk havalarda vites kolunun sertleşmesi normaldir. Bir süre yol yaptıktan sonra sertleşme azalıyorsa sorun yok demektir. Gaz kesme veya gaz verme durumunda vites kolu bir miktar esner (özellikle yüksek viteslerde) ama bu esneme fazla ise esneme nedenleri kontrol edilmelidir.

Konuyla çokda ilgili değil ancak, vites kolunda boşluk varsa yani boşta iken sağa-sola, yuları-aşağı oynuyorsa körüğü sökün ve kolun sabit mekanizmayla birleşitiği yerdeki mekanizma şu şekilde; vites kolu küre şeklinde ve sabit mekanizma da kürenin gireceği şekilde. Vites kolundaki küreyi 2-3 kat elektrik bandıyla sarın, WD-40 ile yağlayın ve yuvasına tekrar oturtun... Yeni gibi oluyor... Bir kaç dakikalık bir işlem, kaç ay veya sene gidecek deneyeceğim:D

Zor bir yanı yok ancak beceremem şüphesi varsa herzaman gittiğiniz servise üzret ödemeden bile yaptırabilirsiniz, yapılırkende bakarsanız bir sonrakinde kendiniz yapabilirsiniz... Bende bilmiyordum, vites körüğünü değiştirirken öğrendim:D

corsamı ilk aldığımda 3. vitese kadar çok zor geçiyordu özellikle 1.vites bakıma götürdüm ne yaptılar bilmiyorum ama şu an pamuk gibi araç giderken bile 1 e atabiliyorum

geçen hafta baskı balata ve bilyeyi değiştirmeden önce gayet rahat geçiyordu hatta kasislerde geçerken 1 e kadar düşebiliyordum rahat rahat, şimdi tam durmadan 1. vitese geçmiyor diğerleri rahat da, sanırım bu bir problem değildir

Geri