''SFI'' Sahipleri..

ilgileriniz ve yardımlarınızdan dolayı çok tesekkür ederim

AYRICA
aracımda çıkardıgı masraflardan dolayı emegi gecenlere tessekkürü borç bilirim
kapagı kalem torna yapan contayı yan sanayininde yanı takan üstüne üstlük tkarken kaydıranlara sonsuz tesekkürler

arkadaşım başına gelenleri biraz okudum canın sıkılmıs ama anlamadığım birseyler var kapağı kalem torna yapan demişsin kapak tornayla işlendiğini ilk defa senden duydum yan sanayinin yanı diye bir contadan bahsetmişsin türkiyede bulabiliceğin en düşük conta elring dir ki elring i ben c20let te taktım sorun yaşamadım contanın yanlış takıldığı gibi kaydırıldığı gibi birseyler söylemişsin kapak contasının yanlış takılabilmesi gibi bir lüksü olmadığını bilmelisin bence ilk önce bunları yazarken kulaktan dolma seylerle hareket etmemelisin sana bu dediklerini kim dedi bilmiyorum ama ben biraz anlatayım kapak işlenirken 25 tarama kafasıyla dik frezede işlenir torna diye birsey olmaz frezede sadece kapağın yüzeyini siler bloga bağlantı yüzeyini yani contanın yanlış takılması mümkün değilderkende silindir blogunu açtığında kapakla birleştiği noktada burclar vardır yani contan o burclara oturur ters düz takılabilme sansı bile yok yerine oturmaz burclardan bence birazdaha araştırmacı ol heleki sfı sahibiysen beni yanlış anlamanı istemem sadece bilgilendirmek istedim

arkadaşım başına gelenleri biraz okudum canın sıkılmıs ama anlamadığım birseyler var kapağı kalem torna yapan demişsin kapak tornayla işlendiğini ilk defa senden duydum yan sanayinin yanı diye bir contadan bahsetmişsin türkiyede bulabiliceğin en düşük conta elring dir ki elring i ben c20let te taktım sorun yaşamadım contanın yanlış takıldığı gibi kaydırıldığı gibi birseyler söylemişsin kapak contasının yanlış takılabilmesi gibi bir lüksü olmadığını bilmelisin bence ilk önce bunları yazarken kulaktan dolma seylerle hareket etmemelisin sana bu dediklerini kim dedi bilmiyorum ama ben biraz anlatayım kapak işlenirken 25 tarama kafasıyla dik frezede işlenir torna diye birsey olmaz frezede sadece kapağın yüzeyini siler bloga bağlantı yüzeyini yani contanın yanlış takılması mümkün değilderkende silindir blogunu açtığında kapakla birleştiği noktada burclar vardır yani contan o burclara oturur ters düz takılabilme sansı bile yok yerine oturmaz burclardan bence birazdaha araştırmacı ol heleki sfı sahibiysen beni yanlış anlamanı istemem sadece bilgilendirmek istedim

+1000

elring zaten gm e conta üreten marka bildiğim kadarıyla ayrıca contayı yanlış takmak imkansız gibi birşey bir sürü oturucağı nokta var milim kaydırsan kanallar tıkanır saplamalar takılmaz araba çalışmaz contanın yanlış takılma ihtimali bana pek gerçekçi gelmedi...

cidden en yan sanayinin yan sanayisi dediğin conta elringtir.. ki o da gayet mükemmel bir conta.yani hangi servis taktı bilmiyorum ama normal prosedür neyse onu yapmış anlaşılan. ama conta bu kadar büyük sorun çıkaramaz ki şu var birde conta kayamaz ki :)

bu arada kalem torna ne onu bende yeni duydum.. biraz daha açarsan bilelim belki bir gün bize de lazım olur. ben kapak için planya yada planye denilen işlemi biliyorum birde portların açılması için port polish yapılır.

geçmiş olsun bu arada. sorunların düzeldi ise ne mutlu.

Son düzenleme:
bak buğra;
serdarın yazmasını bekliyormuş bilenlerin ortaya cıkması:]] en başta keşke direk serdar yazsaydı:]]

bak buğra;
serdarın yazmasını bekliyormuş bilenlerin ortaya cıkması:]] en başta keşke direk serdar yazsaydı:]]

bilirkişiyim diye bi iddiam yok motor ustası değilim mantıklı olanı yazdım ;)

serdardamı askere gitti geldi hiç haberim yok
hımm o yüzden geç yazdı herhalde...:]]

samet hep aynısın kardeşim.. seviyoruz seni hep böyle kal .. hadi şimdiden iyi teskereler olsun.

debimetre, sensörler, özellikle motor üst tesisatı.

1997 senesinde opel servisindeyken(opel ataköy) c20xe lerin 94-96 model arasındaki eksantirik devirsensörü şikayetine gelen her aracın motor üst tesisatı değiştirdik garantiden müşteri eksantirik devir sensör ücreti ödedi, motor üst tesisatı servisten değişti garantiden. araba güzel bende çok seviyorum hatta g kasa gsi almadan önce çok düşündüm almayı ama biliyorum ki bela olur bana çok kıl adamım ben :) ama belli olmaz seneye yaza let motor bi gsi la geziyo olabilirim :)

Ben 6 senedir yazdığın parçaların hiçbirinden sorun yaşamadım kardeşim ;) Birkaç kere şanzıman parçaladım ama şanssızlık işte :)

Yan sanayininde yan sanayisi denen conta Elring miymiş? Desenize hepimiz kazıklandık!! :rolleyes: Bu arada ben konuyu okumamıştım yeni okudum; O contayı gerçekten ters takmayı başarabilirdilerse tebrik ederim ama benim 4 yaşındaki kızım bile istesede böyle bir hata yapamaz..

Geri