sıfır araba motor açılması ------

bende daha 700 km iken 170 yapmıştım.Doğrumu yaptım yanlışmı bilmiyorum.Kitapçıkta rodaj ile ilgili şeyler yazmıyor.

Ben de yaklaşık 20-25 gün önce Opal'dan Corsa dizel almıştım. Oradaki yetkililer 4000 deviri geçmememi söylediler. 2500 km yaptım şu ana kadar.

motor sagır kalmasın ıstıyorum basmak gerekıo heralde veya yuksek devirde kullanmak

Arada bir 4000rpm kadar devir çevirin 3.-4. viteslerde yeterli, uzun yoldada biraz basarsın :)

Sürekli devirli ve basarakta kullanmak iyi değil :)

yani bencede 2500 km ye geldiyseniz bundan sonra bişiy olmaz diyorum ehliyet kursundayken albealr 2010 2 bin de falandı basıyorduk :)

hiç kimsenin dediğine bakmadım allah ne varsa bastım.şimdi de canavar gibi arac.daha 3 ay oldu.

İlk 500 km kesinlikle devir 4000 in üzerine çıkmamalı hızda 90 ı geçmemelidir. 1000 km yapınca motor 5. vitesde kısa süreli performansa zorlanmalıdır 10 sn kadar max. daha sonra yavaş yavaş arttırabilirsiniz. Aracı Showroomdan çıkaran bazı arkadaşlar direk redline top speed gibi denemelerde bulunuyor. Ama bilmiyorlarki 170 ile giderken o pistonlar bi kilitlenirse kaç takla atarlar. Kazasız Belasız sürüşler dileğiyle

Geri