Sıfır Araç Aldım, Bir Kaç Sorum Var...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sinarit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sinarit

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi akşamlar dilerim.

Bir kaç gün önce sıfır Astra 1.6 HB Enjoy araç aldım. Tecrübelerinize dayanarak şu iki soruma cevap vermenizi rica ediyorum..
1. Bu araçta rodaj zamanı varmı..Mesela "ilk 1000 km ye kadar 4000 devirden sonrasına zorlama" gibi bir tavsiyeniz varmı. Yoksa normalde nasıl kullanmam gerekirse aracı o şekilde mi kullanmalıyım.
2. Aracım metalik siyah renk. Boya koruma yaptırmam gerekirmi. Bir kaç kişiden sıfır araca boya koruma gerekmeyeceğini duydum ama 2 yaşında olup da boyası hala pırıl pırıl olan araçları görünce ben de yaptırma gereği duydum. Ancak gerekliliği ve ne sıklıkla yapıldığı (sadece bir kez mi yapılır, yoksa belli periyotlarla tekrarlanınca mı daha iyi sonuç verir) konusunda net bilgim yok.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

ben corsa c aldım 2006 da sıfır.. teslim eden şahıs rodaj süresi yok ama ilk zamanlar fazla sıkıştırma arabayı dedi.. 1000 km zaten 1 ay olmadan dolar fazla basmayın yani nolcak :D
boya korumada yaptırın.. bizim burda bi adam yaptırdı arabası 2005 model astra.. maşallah sıfır gibi.. opel servisinde yaptırmış alırken.. mum gibi bişeyle kaplanıomuş boya ufak tefek çiziklere karşıda koruyo..

siyah renk çok güzel ama sizi bayağ bi uğraştırcak şimdiden kolay gelsin

hayırlı olsun.
rodaj diye bir kavram pek kalmadı yeni nesil araçlarda.normal kullanın derim ama yine de 5-6000 devirleri uzun süre ziyaret etmemek lazımilk zamanlar:)
boya koruma işi ilginç.bende de sedefli siyah renk var ve koruma yaptırdım.boya koruma yaptıracaksan tam tersine sıfırken yaptırmak daha iyi sonuç verir.ama boya koruma işi tekrar etmek gerektiğinden maliyetli geliyor bana.karar senin.

abi hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim... rodaj süresi fabrika yok desede her aracın rodaj zamanı vardır ilk 5 ila 10 bin km arası motor parçalarının alışmaz zamanıdır aracı devirli kullanın her zaman 4000 dev / dk yı geçse bile bişi olmaz ancak devirli kullanmanız tavsiye edilir zaten zamanla anlıyacaksınız aracın çekişi belli km den sonra daha iyi olacaktır ...
2.ci sorunuza cevaben bence yaptırmaya gerek yok boya koruma çünkü araç zaten sıfır bekletseler dahi aracı yolda hırpalanmamıştır 6 7 ay sonra sonax diye araç iç dış temizlik koruma yerleri var boya koruma pasta cila gibi işleri yapıyorlar bildiğim kadarıyla bi 6 7 ay geçtikten sonra yaptırmanız daha mantıklı olur kanımca... saygılar...

ben corsa c aldım 2006 da sıfır.. teslim eden şahıs rodaj süresi yok ama ilk zamanlar fazla sıkıştırma arabayı dedi.. 1000 km zaten 1 ay olmadan dolar fazla basmayın yani nolcak :D
boya korumada yaptırın.. bizim burda bi adam yaptırdı arabası 2005 model astra.. maşallah sıfır gibi.. opel servisinde yaptırmış alırken.. mum gibi bişeyle kaplanıomuş boya ufak tefek çiziklere karşıda koruyo..

siyah renk çok güzel ama sizi bayağ bi uğraştırcak şimdiden kolay gelsin

Meftun, maaşallah jet gibisin :D ilgine teşekkür ederim..

Evet ben de rodaj konusunda aynı şeyler duydum. Rodajın eski teknoloji araçlar için geçerli olduğu, günümüz teknolojisine sahip araçlarda böyle bir şeye gerek olmadığı söyleniyor ama kulaktan dolma değil de tecrübeli üstadların tavsiyeleri daha aydınlatıcı olacaktır.

Siyah renk konusunu hiç sorma..İlk tercihim gümüş veya şimşek gri idi ama malum Ötv indirimi gelince stoklarda fazla araç kalmamış..Bayideki araçlardan en iyi tercih bu idi..;)

hayırlı olsun.
rodaj diye bir kavram pek kalmadı yeni nesil araçlarda.normal kullanın derim ama yine de 5-6000 devirleri uzun süre ziyaret etmemek lazımilk zamanlar:)
boya koruma işi ilginç.bende de sedefli siyah renk var ve koruma yaptırdım.boya koruma yaptıracaksan tam tersine sıfırken yaptırmak daha iyi sonuç verir.ama boya koruma işi tekrar etmek gerektiğinden maliyetli geliyor bana.karar senin.

İlginize çok teşekkür ederim, tavsiyelerinizi dikkate alacağım ;)

abi hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim... rodaj süresi fabrika yok desede her aracın rodaj zamanı vardır ilk 5 ila 10 bin km arası motor parçalarının alışmaz zamanıdır aracı devirli kullanın her zaman 4000 dev / dk yı geçse bile bişi olmaz ancak devirli kullanmanız tavsiye edilir zaten zamanla anlıyacaksınız aracın çekişi belli km den sonra daha iyi olacaktır ...
2.ci sorunuza cevaben bence yaptırmaya gerek yok boya koruma çünkü araç zaten sıfır bekletseler dahi aracı yolda hırpalanmamıştır 6 7 ay sonra sonax diye araç iç dış temizlik koruma yerleri var boya koruma pasta cila gibi işleri yapıyorlar bildiğim kadarıyla bi 6 7 ay geçtikten sonra yaptırmanız daha mantıklı olur kanımca... saygılar...

Değerli kardeşim çok teşekkür ederim iyi dileklerin için..

Boya koruma konusunda Sonax'ı zaten araştırdım..Sıfır araç 150, kullanılmış araca 240 TL'ye yapıyorlar...Sonuçta 6-7 ay sonra aracım kullanılmış araç olarak fiyatlanacağı için ekonomiklik açısından şimdi yaptırmak lazım ama esas sorun: Gerçekten boya koruma gerekli mi..

1- Araçla verilen kitapçığa bakarsanız ilk 1000km aracı zorlamadan ve tam gaz yapmadan kullanmanız tavsiye ediliyor.

2- Boya koruma bence gerekli. Ne kadar çok beklerseniz boya o kadar aşınacak yüzeyde daha fazla pislik birikecektir. Boyuma koruma için 6 aylık periyotlar en uygunudur. Kış-sonu, yaz başlangıcı gibi mutlaka yapılmalıdır. Bu sayede hem kışın getirdiği olumsuz şartlar ve tuzdan arabanız arınacak hem de yazın güneşli günlerin etkisinden korunacaktır

rodaj süreleri eski motorlar gibi artık gündemde değil ama genede tedbiri elden bırakmamk gerek.:) bence boya koruma yaptır imkanın varsa. ;)

rodaj süreleri eski motorlar gibi artık gündemde değil ama genede tedbiri elden bırakmamk gerek.:) bence boya koruma yaptır imkanın varsa. ;)

1- Araçla verilen kitapçığa bakarsanız ilk 1000km aracı zorlamadan ve tam gaz yapmadan kullanmanız tavsiye ediliyor.

2- Boya koruma bence gerekli. Ne kadar çok beklerseniz boya o kadar aşınacak yüzeyde daha fazla pislik birikecektir. Boyuma koruma için 6 aylık periyotlar en uygunudur. Kış-sonu, yaz başlangıcı gibi mutlaka yapılmalıdır. Bu sayede hem kışın getirdiği olumsuz şartlar ve tuzdan arabanız arınacak hem de yazın güneşli günlerin etkisinden korunacaktır

İlginize teşekkür ederim...İlk izlenimlerime dayanarak, boya koruma yaptırmayı ciddi olarak düşünmeye başladım..;)

Geri