Siyasetle ilgili açılmış en güzel konu budur belki de...
Bir araba forumuyuz diye siyaset yapmamalıyız görüşüne katılmıyorum. Forum kurallarına küçük bir müdahale ile mesele çözülebilir. O zaman "Burası araba forumu siyaset yapmayın!" gibi yaklaşımlara da maruz kalmaz kimse. Kurallar belli ölçülerde esnetilir. Kaldı ki anladığım kadarıyla üyelerin hatırı sayılır bir bölümü forumda siyaset yapılabileceğini söylüyor. Emin olun ki forum değerinden bir şey kaybetmez.
Fakat,
Siyaset yapacağız diye birbirimizin kalbini kırmaya, hakaret etmeye, aşağılamaya v.s. hakkımız yok. Bırakın onu profesyonel siyasetçiler yapsın.

Biz dilimiz döndüğünce fikrimizi belirtelim, o konudaki görüşümüzü ortaya koyalım.
Bazı arkadaşlar siyaset konusunda oldukça aktifler. Bir ara ben de öyleydim hatırlarsanız...

Bu bir suç değil, konuşmak, anlatmak, yanlışları söylemek zarar getirmez. Ancak son zamanlarda bir miktar kantarın topuzu kaçırılmış olabilir. Osman abi ile görüşlerimiz büyük oranda uysa da üslubuna katılmıyorum. Haklı iken haksız duruma düşüyor. Daha önceki bir iki konuda bunu bu şekilde yazdım da...
Kısacası, siyaset neden olmasın? Biz zaten siyaset yapmıyoruz. O, siyasetçilerin işidir. Olsa olsa fikir teatisi, tartışma, memleket meselesi v.s. dersiniz!
Forum kurallarında küçük bir esneklik ile mesele hallolabilir. En azından forumda siyaset yapılamaz, ibaresi çıkarılırsa daha nizami olur. Nacizane teklifim budur. Ayrıca hazirandan sonra sağımız solumuz, her yanımız siyaset olacak. Bu ülkede yaşıyorsak siyasete de bir yerinden bulaşmak zorundayız. Bu vatandaşlık görevidir.