O kadar da değil

. Küfür hiç bir yerde hoş karşılanan bir eylem değildir. Bir şeylere yasak koymak suretiyle ortadan kaldıramayız. Her baş kaldıranı, her itiraz edeni formdan uzaklaştırırsak en kolay yolu seçmiş olmaz mıyız, bence kişileri kaybetmek yerine kazanmayı ilke edinmeliyiz.
Siyasi görüşlerimiz, tuttuğumuz takımlar, hayranı olduğumuz arabalar farklı olabilir, medeni insanlara yakışan bu farklılıkları kabul ederek aynı ortamda beraber yaşamak değil midir? Eğer sizler bir süre sonra siyasi görüşü, spor takımı, vb.... kıytırık nedenlerden dolayı dostlarınızı düşman gibi görmeye başlamışsanız zaten hiçbir zaman dost olamamışsınız demektir. Kendimden bir örnek vereyim, ben GS taraftarıyım, eşim FB taraftarı, tanışmadan evvel hangi takımları tuttuğumuzu, siyasi görüşlerimizi hiç bilmiyorduk. Bir süre sonra GS-FB maçı seyrederken bir baktım eşim FB yi alkışlayıp duruyor, o zaman anladım ki eşim FB'li. Arada bir birbirimizi kızdırırız ama kırmayız, çünkü aramızdaki sevgi ve saygı GS/FB hayranlığından çok çok daha büyük.

.
Burada birbirlerine kırıcı mesajlar yazan kişiler (muhtemelen) birbirlerini hiç görmemiş, aynı masada oturup bir bardak çay içmemiş, sohbet etmemiş yani birbirini tanımayan kişilerdir. Birbirlerini tanısalar, birşeyler paylaşsalar çok daha güzel bir yazım dilini tercih edeceklerine adım gibi eminim.