Soğutma sıvısını komple boşaltmak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan y.alper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sende motul kırmızı antifiriz ve üzerine mocool ekle devam et en iyisi motul opel motorları için
Turuncu var var motul un sitesinde opel onaylı onumu kastettiniz acaba ? Kırmızıdan biraz korkmaya başladım patlatma korkusu 😂

Turuncu var var motul un sitesinde opel onaylı onumu kastettiniz acaba ? Kırmızıdan biraz korkmaya başladım patlatma korkusu 😂
Turuncu da inugel optimal yada sadece optimal direk ikisi opel onaylidir siteye yine girip motulun göz atın

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Alfonso
  • Beğen
Tepkiler: Kaan.
Motul inugel optimal ile soğutma sistemini en son doldurduktan sonra elimde biraz antfriz kalmıştı. 3 senede 1 parmak eksilme olmuş.(seviye tam dolum çizgisinde, soğukken çizginin biraz üzerinde olmalı diyor kullanım kılavuzunda.) Elimde kalan ile tamamlayayım dedim ama şişenin kapağı yarılmış ve ağzı açık kalınca rengi değişmiş, pembeye, motul auto cool g13'ün rengine dönmüş.

Bu elimdeki bozuk olduğunu düşündüğüm antifrizi kullanmak yerine marketten saf su aldım. Resimde ekli saf sudan ekleme yapacağım. Bu ürün uygun mudur arkadaşlar?

Ekli dosyalar

• 20240815_151609.webp
    20240815_151609.webp
    117 KB · Görüntüleme: 3
  • 20240815_151645.webp
    20240815_151645.webp
    130.4 KB · Görüntüleme: 2
  • 20240809_093015.webp
    20240809_093015.webp
    579.5 KB · Görüntüleme: 2
Evet saf su ile seyreltilebilir. Hatta ürünün üzerinde seyreltme oranı yaziyordur diye tahmin ediyordum.

Evet saf su ile seyreltilebilir. Hatta ürünün üzerinde seyreltme oranı yaziyordur diye tahmin ediyordum.
Muhtemelen 100-200ml ekleme yapacağım, 6,12 litrede yaklaşık %3'e tekabül ediyor. bizim buralarda kar kış pek olmadığından bir miktar seyreltmekte sakınca olmayacağını düşünüyorum.

Geri