Sol ön teker 4.5 cm sağ ön teker 5.5 cm arka tekerler ise 5.5 cm (DÜZELTME BİLGİ EKLEME)

AxperLoaD

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Siteyi ziyaret et
Görsel eklemesi yapacağım sağ ön teker şaseden 5.5 cm , sol ön teker ise 4.5 cm bunun sebebi nedir. Direksiyonda frene bastığımda titreme yapıyor bi etkisi var mıdır ?

DÜZELTME BİLGİ EKLEME---- Arka tekerlerin ölcümü şaseden 5.5 cm ikiside aynı

Ekli dosyalar

• 80B15C8A-50E4-44D6-A20D-E1F43ED310DA.webp
    80B15C8A-50E4-44D6-A20D-E1F43ED310DA.webp
    189.8 KB · Görüntüleme: 85
  • 71EDAB6F-9153-47AA-BD32-A2D04221DBE5.webp
    71EDAB6F-9153-47AA-BD32-A2D04221DBE5.webp
    204.5 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleme:
Titreme yapması rot balans ayarından dolayı olur genelde. Hatta bazı hızlara gelince de yapar. Fotolarda ki sebebi bilmiyorum. Bende bakayım bir ara.

Araç kaza yapmış ve düzgün tamir edilmemiş olabilir.

Araç kaza yapmış ve düzgün tamir edilmemiş olabilir.
Araç kaza yaptı ancak düzgün tamir edildi 2 senedir binsorun olmadan bindim titremeyi devamlı yaptı ancak rot ayarında bi problem olmadığını söylediler

Titreme yapması rot balans ayarından dolayı olur genelde. Hatta bazı hızlara gelince de yapar. Fotolarda ki sebebi bilmiyorum. Bende bakayım bir ara.
Bende yeni fark ettim onu parmak la kontrol ettim fark var gibi geldi bende titremeden rot ayarına götürdüm bi sorun olmadığını söylediler

Hocam rot ayarını tekerleği sökerek her tekerlek için tek tek kontrol ediyorlar. Aracın kazalı olduğunu biliyorsanız herhangi bir problem yok, ancak gördüğümüz kadarıyla usta temiz çalışamamış. Titremenin sebebi bu yamukluk olabilir.

Araç kaza yaptı ancak düzgün tamir edildi 2 senedir binsorun olmadan bindim titremeyi devamlı yaptı ancak rot ayarında bi problem olmadığını söylediler
Titreme rot değil balans kaynaklıdır, tekerlerin konumunun farklı olması birşeylerin düzgün yapılmadığının, işlerin yolunca gitmediğinin bir göstergesi.

Ölçüyü tekerin önünden ve arkasından da alın. Titreme volkan arkadaşın dediği gibi balanstan yapar. O ayarsizlik icin ön takımlarda bir sorun olduğu kanaatindeyim. Usta gibi ustaya bir göstermek lazım.

• Beğen
Tepkiler: AxperLoaD
Balansı bozuk jant titremeyi sürekli hissettirir.
Titreme frene basıldığında oluyorsa, sorun fren diskinde.

• Beğen
Tepkiler: AxperLoaD
Ölçüyü tekerin önünden ve arkasından da alın. Titreme volkan arkadaşın dediği gibi balanstan yapar. O ayarsizlik icin ön takımlarda bir sorun olduğu kanaatindeyim. Usta gibi ustaya bir göstermek lazım.
Arka kısımıda ölceyim şaseden

Geri