Sport Siyah C'mon (anca gönderilen resimler!!!)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SeRReF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi dileklerini ve yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler... ;)

güzel olmuş kazasız belasız...

araç çok güzel ancak neden çapla alakası olmayan bi jant+ lastik tercih ettiniz onu anlamış değilim corsa d lerin standardı 17 inçte 215/45/17dir gidipte corsa c standardı takmak ne kadar akıl karı o yanakla c ciler mecbur olduklarından takıyorlar d de neden taktınız
standart ölçünüzün 195/55/16 olduğunu düşünürsek ki sport jantları öyledir 205/40/17 ölçüsüne dönüştürdüğünüzde %4lük bi küçülme mevcut %3lük büyüme ve küçülmeler tavsiye edilmiyor yol tutuş , frenaj ,görünüm , çekiş en önemlisi yakıtta farkınız var çap küçük olduğundan aracınız muhtemelen çok yakıyor bence 215/45/17 gibi bir ölçü takmanız mümkünken ki bu ölçülerde büyüme payı %0.7 yani %1lik bir büyüme olmuyor neden %4 küçük lastik kullanıyorsunuzki

araç çok güzel ancak neden çapla alakası olmayan bi jant+ lastik tercih ettiniz onu anlamış değilim corsa d lerin standardı 17 inçte 215/45/17dir gidipte corsa c standardı takmak ne kadar akıl karı o yanakla c ciler mecbur olduklarından takıyorlar d de neden taktınız
standart ölçünüzün 195/55/16 olduğunu düşünürsek ki sport jantları öyledir 205/40/17 ölçüsüne dönüştürdüğünüzde %4lük bi küçülme mevcut %3lük büyüme ve küçülmeler tavsiye edilmiyor yol tutuş , frenaj ,görünüm , çekiş en önemlisi yakıtta farkınız var çap küçük olduğundan aracınız muhtemelen çok yakıyor bence 215/45/17 gibi bir ölçü takmanız mümkünken ki bu ölçülerde büyüme payı %0.7 yani %1lik bir büyüme olmuyor neden %4 küçük lastik kullanıyorsunuzki

dediklerine aynen katılıyorum, kulaktan dolma bilgilerle hareket ettik, hesabını falan yapmadan aldım... En kısa sürede 215/45'e değiştirmeyi ciddi olarak düşünüyorum, özellikle kışın kullanımı zor oluyor 40'ların, uyarı için teşekkürler.. :good:

dediklerine aynen katılıyorum, kulaktan dolma bilgilerle hareket ettik, hesabını falan yapmadan aldım... En kısa sürede 215/45'e değiştirmeyi ciddi olarak düşünüyorum, özellikle kışın kullanımı zor oluyor 40'ların, uyarı için teşekkürler.. :good:

bence 215 taban fazla 205-45-17 daha makul olabilir....

Katılıyorum. Fabrika verisi diye 215-45-17 takmaya gerek yok gerçi vizede bu ölçüyü ve ET si 44 olan jantı isteyeceklerdir sizden, gerçi jant çamurluk içindemi diye bakıyorlar o yeterli vize için ama 205-45-17 bence de daha makul. En kötü ihtimal 215-40-17 de takabilirsiniz aracınızda takacağınız orjinal ebattan biraz alçalsın diye. Sonuçta 2 sinde de yüzde 0.7lik bir sapma oluyor artı veya eksi. Onun haricinde aracınız güzel olmuş kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Son düzenleme:
uyarı değildi sadece merak ettim sonuçta takmakta serbestsinizde küçültmek biraz ne bileyim iyi değil bence 215/45/17 takarsanız ki corsa dlerin diferansiyelleri bu ölçülere göre dizayn edilmiştir çekiş vs. de sorun yaşamazsınız hem daha büyük görüneceğinden aracınız daha heybetli durur özellikle arkadan

205/45/17 iyidir bence.215 taban cok fazla gelir 1.4arac için.yakıt tüketiminiz cok artar.zaten 40dan 45e gecince problem kalmaz bence.

iyide opel fabrika verisi olarak vermiş 215/45/17 yi ne alakası var motor hacmiyle diferansiyel çevirebiliyorsa ki çok çok rahat sonuçta dediğim gibi bu ölçüye göre dizayn edilmiş çevirir sorunsuz bi şekilde ayrıca şu genel yanılgıdan vazgeçsek çok harika olucak motor hacmiyle jant ölçüsünün alakası yok mühendisler 215 uygun demişler siz kalkıp burda fazla gelir diyorsunuz milleti yalnış yönlendirmeyin almanyada 1.0 corsalarda en düşük taban 185/55/15 sunuluyor nedir bu fazla gelir çekmez muhabbeti ya bal gibide çekiyor tekrar söylüyorum milleti yalnış yönlendirmeyelim lütfen

Geri