su eksiltme

ultraslan_ugur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar bende 2008 model astra classic 3 dizel var araca 10 günde bir çeyrek litre su ilave ediyorum neden sürekli eksiltiyor olabilir teşekürler ...

Aracın dizel bunu belirtmen güzel,
pekii aracın yağ çubuğunu çekince yağın renginde bir değişiklik veya seviyesinde artma varmı? veya suda yağ?

hayır onlarda herhangi bir sorun yok kontrol ediyorum ama yaklaşık 1 ay önce aracın devirdaim pompası değişti arzılanmıştı o zamanda sormuştum suyuda bu yüzdenmi eksiltiyodu diye ewet denmişti ama değişen bişe olmadı.

o zaman tavsiyem aracın ısınsın devirdaim yapsın tüm hortumlara hatta radyatöre bak bir yerden kaçırıyordur bunu en güzel motor ısınınca genleşince kaçırması belirgin olur ıslaklık beyaz leke vs.

yakın oldugu ıcın buraya yazmak ıstedım bızım araclarda sogutma sıstemının havası alınabılır mı yada gerek var mıdır

su pompasına baktır

hocam benim vectra da da oldu defalarca kontrol ettik kaçağı bir türü bulamadık devir daim ve radyatör değiştirdim birkaç boru değiştim olmadı 500 km de çeyrek litre eksiltiyordu aşaüıdaki ürünü kullandım sıkıntı geçti.Ama risklerini göze almanız gerekiyor.
http://www.hepsiburada.com/Liste/do....aspx?productId=otm841445&categoryId=20035751

Aslında buna benzer ürünler neye benzer biliyor musunuz? Af edersiniz ama ölünün kıçına pamuk tıkamaya benzer. Abdest i bozulmasın işi. Burada eğer ki özellikle Radyatör de sorun varsa çok fazla çürümüş değil ise tamirdir. Aşırı şekilde çürük ise en mantıklı yöntem değişimdir ya değilse ummadığın bir yerde küt diye kalırsın. ;) naçizane fikrim bu şekilde.

Aynı sorun benim de başıma gelmişti. 2-3 aydır bulamamıştık. Petekler,musluk,hortumlar değişti. Serviste 4 gün lpg'ci de 2 gün kaldı. Bulamadılar. Conta yanık değil dediler. O kadar masraf yaptım. Bir akşam giderken araba conta yaktı. Umarım contan yanık değildir.

Geri