- Konuyu Başlatan
aslında belli oranda basınc olması normal bu 1,2 ile 1,5 bar dır..yoksa su kaynar bunu engellemek için su takviye kapağında ventil vardır...şimdi sen hortum sert diyorsun normalde hafif bir sertlik olur...
ama çok sertleşme varsa bu conta veya blokta hafif kıl çatlamasından oluşur buda o kadar ince olurki su kaçırmaz ama motor ısınınca egzoz kaçırır suya bilmem anlatabildimmi? ama ustan baktı iyi dedin,egzoz kokusuda yok bende bundan dolayı takviye kapağı dedim(ustana güvenerek) bu arada termostad değiştiğinde havasını aldınmı? almadınsa termostad üzeri (buraya dikkat) hararet gösteren müşür var motor soğuk iken yap bunu, motor çalışırken hararet göstergesi mavi kaployu çıkar müşürü yavaşca çıkar hava bitip su gelmeye başlayınca hemen tak sık ve kaployu yerine tak
termostatı değiştikten sonra hava alınmadı.FAn açmasını bekledi usta.Açınca tamam dedi.Hava alma olayı için resim yükledim kırmızı daire içine aldığım kısım termostatın olduğu yer.Şişen boruda tam termostata giren boru.HAva alma olayını nasıl yapacağım ayrıntılı anlatırsanız çok iyi olur.