sürat felaketmidir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalçın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yalçın

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
bence sürat felakettir denilir durulur bence bu doğrumudur hayır değildir.
sürat adrenalindir dikkatsizlik dengesizlik felakettir.
herkez sürat yapmıştır yerine göre ve dengesizliğe başlayanlarda kazaada yapmıştır.adam gibi sürat yapanlar sağ sağlim ulaşmışlardır demekki bence :
sürat felaket melaket değildir
hadi bakalım sizinde yorumlarınızı alalım.
aman buraya bu konu vsvs yazmayın esas dikkat ederseniz bu konu uyarıcı gereksiz açmam zaten :)

katılıyorum Yalçın abi hız dikkat ister hız profosyonellik ister;) veee arabanın ne olduğunu anlarsın:D :D :D

Nekadar profesyonel ve dikkatli olsakta bazen olaylar istem dışı gelişebilir sonuçta insan yapısı makinalar bir 80 le giderken ön lastiğin yarıldığını düşün birde 180 le giderken sonucun aynı olmayacağı kesin dikkatli ve profesyonel bir sürücü olmak iyidir ama her durumda yetmeyebilir. Bende bazen sürat yapıyorum ama benim düşüncem bu şekilde.

Nekadar profesyonel ve dikkatli olsakta bazen olaylar istem dışı gelişebilir sonuçta insan yapısı makinalar bir 80 le giderken ön lastiğin yarıldığını düşün birde 180 le giderken sonucun aynı olmayacağı kesin dikkatli ve profesyonel bir sürücü olmak iyidir ama her durumda yetmeyebilir. Bende bazen sürat yapıyorum ama benim düşüncem bu şekilde.
:( :( :( :( :( :( :(
O konuda çok haklısın Tuncay abi benimde aklımdanda hiçbi zaman çıkmıyo:( sonuçta kul yapısı ;)

hız bana göre felaket değil bi tutkudur ama karşındaki kötüyse felaketle sonuçlanabilir

bence sürat felakettir denilir durulur bence bu doğrumudur hayır değildir.
sürat adrenalindir dikkatsizlik dengesizlik felakettir.
herkez sürat yapmıştır yerine göre ve dengesizliğe başlayanlarda kazaada yapmıştır.adam gibi sürat yapanlar sağ sağlim ulaşmışlardır demekki bence :
sürat felaket melaket değildir
hadi bakalım sizinde yorumlarınızı alalım.
aman buraya bu konu vsvs yazmayın esas dikkat ederseniz bu konu uyarıcı gereksiz açmam zaten :)
abi zaten aksini söylemek mümkün değil tüm kainatta bana bir tane hız limitlerine uyan,kesinlikle ihlal etmeyen sürücü gösteremez kimse zaten mantık öyle olsa araçlarımızı çok yüksek torklu fakat süratsiz yaparlardı tıpkı traktör gibi neden öyle yapmıyorlar da yok abs idi, yok asr idi, yok srs idi ve benzeri güvenlik tertibatları geliştiriyorlar milyarlarca dolarlık arge nin ardından demek ki tüm dünyada geçerli bir şey;sürat yapmayı engelliyemiyorlar,engelleyemezler ben hiç 150 km yi geçmedim diyenlerin ya araçları daha fazla gitmiyordur ya da kendilerine güvenmiyorlardır ......

Elbette sürat yapılır. Ben sürat yapmıyorum diyenlere inanmıyorum. Sürat mutlaka felakettir, ama hangi durumlarda felaket olduğu tartışılmalıdır. Hemen aklıma gelen birkaç konu; bilinçsiz, sorumsuz, duygusuz, cahilce sürat yapanlar (okul önü, sokak arası, yoğun trafikte zigzag çizenler gibi olmayacak yerlere sürat yapanlar) Bilgisiz, tecrübesiz, deneyimsiz, afedersiniz biraz da salak ve ukala olanlar ( arabasının bakımlarını yaptırmayanlar, hacılarına mercedes muamelesi yapanlar, rotların bir civata ile araca bağlı olduğunu bildiği halde ön takım bakımını yaptırmayanlar, aşırı yük yükleyenler, kabak tekerleklerle süratli gitmeyi sevenler). Macera arayan, heyecan isteyen, yollarda radarları kontrol ederek hız limitini aşanlar, kendine ve aracına güvenenler (genelde birçoğumuz). Bunlar günlük hayatta olan, hepimizin karşılaştığı şeyler. En mantıklısı sürat belli şartlarda, belli yerlerde, hem kendimizin hem başkalarının güvenlik tedbirleri alındıktan sonra yapılmalı. Formula 1'de görüyoruz, önce emniyet diyorlar, güvenlik kuralları nasıl acımasız, nasıl katı. Adam 200-250 km ile kaza yapıyor burnu bile kanamıyor. Kısacası bilinçli yapılan, kendime ve çevreme zarar vermeyen her şeye varım.

Bence ne kadar pro olsanda sürat felakettir.Sen ne kadar dikkatli arabayı sürsende başka bi arabanın yayanın v.s yanlış bi hareketi direk olrak bi felakete dönebilir..

sürat bence yerine göre felaaketttir.mesela yarışmak için veya sürat yapmak için ayrılan yerlerde yapmak felaket değil adrenalindir,tutkudur...büyük ihtimalle felaket olacak yerler trafiğe açık kalabalık yerlerde sürat denemesi yapılmasıdır...örneğin,bir iki kişşi sürat denemesi yapacağım die e-5 şin göbeğinde yapılırsa felaket olur örnekleri var...ki yapılacak yerler değildir burada yapılan sürate felaket yerine tutku adrenalin denmesi saçmalıktır bence...sonuçta adrenalin için hayatından olmak saçmalık çünkü adrenalin SEN VAR OLDUKÇA VAR OLUR...

sürat felaketmidir eğer kendini bilmezlik yapıp hız kurallarını aşarsanız felaket olur. belki size değil ama hiç tanımadıgınız birine. belki karsınızdaki acemidir. bunu bilemezsiniz. ama sürat pistlerinde yapılan tamamiyle adrenalin içindir. tamamen katılıyorum.

Geri