esadın karşısındakiler silahlı taksimdekiler çoluk çocuk. esadla kıyaslanamaz bir durumda. esad melek kalır
Aradaki tek fark var
Essed o duruma kibir ile geldi diktatorlüğe çıktı,Bizimkiler daha dün Ben kral değilim dedi,hizmetkarım dedi ama gidişatları onu gösteriyor.Bu hizmetkalrık değil krallıktır,bunlar krallık ile hizmetkalrığı karıştırıyor,bir adım ilerisi diktatörlüktür.
AB ABD dünya kınıyor bunlar hala haklıyım diyor.
İnsan yükseldikce,Alçaldığının farkına varmaz,Kibir günah harama bulaşanın kalbini kitler,akil kapılarını kitler,Artık ne hak ne adaleti görür.(ki adalet odur ki haklıd olsan birileri bundan zarar görüyorsa haktan vazgeçmektir)
İşte Bunu görebiilirlerse o zaman yaptıklarından utanacak tövbe edeceklerdir ama görünen o ki Bakanımız AB gazetelerine hala haklıyız diye kafa tutuyor.
Yazık,Müslüman yaşayışı ile hal hareketi iel adil hakdan yana örnek olmalıdır.Bunlar insanları yaşayışları ile islamdan soğutuyor ve bu vebal günahı da üzerlerine alıyorlar.
Belki uzattım hattimi aştım affınıza sığınıyorum,Ömer(ra) halka hizmetten dolayı kendi nafakasını sağlayamıyor sıkıntıda kalıyordu.
Sahabe ey Ömer sana maaş bağlayalım diyor o kabul etmiyordu...sonunda sahabenin baskısı onun da ihityacı ev nafakası için söylediği şu olmuştur;
Halkımın en fakiri ne ile geçinir? bakarlar 400 dirhem(dikkat büyük para dinardır) o zaman bana onu bağışlayın der ve o parayı kabul eder.
Bunlar kıyakla kıyak yasalarla İphonla saltanatla Allaha hizmeti karıştırdı zulme girdiler işleri ters gidiyor göremiyorlar yukarıda yazdığım gibi.
O makam lüks kapısı mı rant kapısı mı yoksa hizmet kapısı mı? Alın ömer adlaetine bakın alın bunlara bakın
AB ülkeleri vekil maaşlarına bakın bunlara bakın