Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kadir Abimizin paylaştığı yazı amerikanın emperyal güç olarak ülkeler arası ya da global zeminde nasıl faaliyet gösterdiğinin özetidir...Siz neden sanıyorsunuz dini sürekli pompalayan ve hatta bunu kamusal alana sızdırmaya çalışan( ki din dediğimiz olgu zaten bireyin kendi içinde yaşadığı bir olaydır, bu haliyle din kendi tanımıyla çelişir..) bir zihniyetle yönetildiğimizi? Çünkü din insanlara düşünmeyi değil teslim olmayı öğretir, aşılar..Sorgusuz sualsiz meselenin nasıllığını ne liğini sorgulamadan kabul etmeye çabalatır...Böylece dünya yüküyle acılar da çekse, sürünse de din ona bu dünyada elde edemeyeceği şanı şöhreti zenginliği vaad eder..Adam da her şeye eyvallah eder hale gelir...Örn vatan elden gitmiş, çocuğu şehit düşmüş, geçimi zorlaşmış..Önemi yoktur..Halbuki bizim dinimiz; öğretici eğitici bir dindir...Nasıl oluyor da bu dinci tayfa muhammed ahlakından kur an öğretisinden ders almıyor ilginç...İnsan biraz bakar olayları süzer, tahlil eder, meselenin altında arkasında olanı merak eder...Ama işte yukarıda tarif ettiğim gibi, amerika işi çözmüş...Ona böyle bir halk böyle bir kitle gerekiyor..Düşünmeyen,soru sormayan,sorgulamayan...

bu konu hala neden kapatılmadı merak ediyorum yeter artık kardeşim sözde forumda siyaset yasak burada alası yapılıyor cevap yazanların çoğunluğu aynı düşüncede ve herşeyin en iyisini onlar biliyor muhalif düşünce yok denecek kadar az ben sizin gibi düşünmüyorum sizin gibi düşünenlere inat daha önce oy vermediğim AKP oy vereceğim bu yazıyı yazarkenden bana biraz sonra bazılarının bana hakaret edeceğinizi çok iyi biliyorum kendiniz olaylara objektif bakamazken başkalarını hep satılmış ,yobaz,geriçi,dinci,samiyetsiz ilan etmenizden bıktım usandım siz ne kadar muslumansanız bende o kadar ataturkcu , laik,çağdaş ,ilerici aydın görüşlüyüm saygılar

bende bu olaylar sonrası +1 dedim zaten.

bu konu hala neden kapatılmadı merak ediyorum yeter artık kardeşim sözde forumda siyaset yasak burada alası yapılıyor cevap yazanların çoğunluğu aynı düşüncede ve herşeyin en iyisini onlar biliyor muhalif düşünce yok denecek kadar az ben sizin gibi düşünmüyorum sizin gibi düşünenlere inat daha önce oy vermediğim AKP oy vereceğim bu yazıyı yazarkenden bana biraz sonra bazılarının bana hakaret edeceğinizi çok iyi biliyorum kendiniz olaylara objektif bakamazken başkalarını hep satılmış ,yobaz,geriçi,dinci,samiyetsiz ilan etmenizden bıktım usandım siz ne kadar muslumansanız bende o kadar ataturkcu , laik,çağdaş ,ilerici aydın görüşlüyüm saygılar

Neden herşeyi yanlıs algılıyorsunuz. Mesela ben akp ye oy vermedigim için chp li olarak etiketlenmekten rahatsızım ama kımseye kızmıyorum, zira kendimi biliyorum.

Çevremde sizin gibi düşünen bir çok kişi olduğunu söyleyebilirim.Yani daha önceden akp hükümetine oy vermemiş ama bu olaylar sonucu oy verebileceğini söyleyen bir çok insan...Zaten sosyal medyada muhalefet yapanların neredeyse tamamı AKP hükümetine oy vermemiş kimseler...(en azından benim çevremde) Gezi protestoları başlarda başarılı bir muhalefet iken(bende sosyal medyada destek olmuştum) olayların bu boyutta uzaması insanların artık öfke duymasına sebep oldu...Bu sadece benim gözlemlerim sonucu edindiklerim...

Neden herşeyi yanlıs algılıyorsunuz. Mesela ben akp ye oy vermedigim için chp li olarak etiketlenmekten rahatsızım ama kımseye kızmıyorum, zira kendimi biliyorum.
sayın abicim ben bu forumda kimin hangi partiye oy verdiğini bilmek istemiyorum ön yargılardan uzak forumdaki herkese aynı muhabbeti beslemek istiyorum hiç tanımadığım insanlardan yardım almak ve yardım etmek istiyorum yiğidi öldürsem de hakkını yemek istemiyorum gezi olaylarının başı sonu belli değil im haklı kim haksız belirsiz insanların kazanmak haklı çıkmak her yol mubahtır yöntemine tahammül edemiyorum Ey iman edenler! Eğer size bir fâsık, bir haber getirirse, onu araştırın (doğruluğunu anlayıncaya kadar tahkik edin). Değilse bilmiyerek bir kavme sataşırsınız da yaptığınıza pişman olursunuz. (hucurat 6) Dostluğumuzda da düşmanlığımızda da ölçüyü kaçırmayız. Peygamberimiz “Allah için birbirini sevenler arşın gölgesindedir” buyurur. AllahüTeala “Hani benim için birbirini sevenler?” diye dâvet eder. Severken de aşırı gitmemiz istenmez. Araya bir soğukluk girecek kadar pay bırakmamız istenir. Düşmanlık yaparken bile bir gün dönüş payı bırakmamız gerektiği üzerinde durur, yarın yüzyüze geldiğimizde mahcub olmayalım diye. İnanmayana bile, iman ederse selamlaşacak bir pay bırakmamız arzu edilir. “İnsanlık payı” hep olsun ki konuşulup görüşülecek kurtarılabilecek vesileler yok edilmesin. saygılar

sayın abicim ben bu forumda kimin hangi partiye oy verdiğini bilmek istemiyorum ön yargılardan uzak forumdaki herkese aynı muhabbeti beslemek istiyorum hiç tanımadığım insanlardan yardım almak ve yardım etmek istiyorum yiğidi öldürsem de hakkını yemek istemiyorum gezi olaylarının başı sonu belli değil im haklı kim haksız belirsiz insanların kazanmak haklı çıkmak her yol mubahtır yöntemine tahammül edemiyorum Ey iman edenler! Eğer size bir fâsık, bir haber getirirse, onu araştırın (doğruluğunu anlayıncaya kadar tahkik edin). Değilse bilmiyerek bir kavme sataşırsınız da yaptığınıza pişman olursunuz. (hucurat 6) Dostluğumuzda da düşmanlığımızda da ölçüyü kaçırmayız. Peygamberimiz “Allah için birbirini sevenler arşın gölgesindedir” buyurur. AllahüTeala “Hani benim için birbirini sevenler?” diye dâvet eder. Severken de aşırı gitmemiz istenmez. Araya bir soğukluk girecek kadar pay bırakmamız istenir. Düşmanlık yaparken bile bir gün dönüş payı bırakmamız gerektiği üzerinde durur, yarın yüzyüze geldiğimizde mahcub olmayalım diye. İnanmayana bile, iman ederse selamlaşacak bir pay bırakmamız arzu edilir. “İnsanlık payı” hep olsun ki konuşulup görüşülecek kurtarılabilecek vesileler yok edilmesin. saygılar

eylemlerde öldürülenlerin sorumlularına ne ceza verildi haberiz varmı? araştırdınızmı? sırf tepkisini gösterdi diye insanlar tutuklandı peki bingöl küçücük kıza tecavüz edenlere ne ceza verildi haberiniz varmı? araştırdınızmı?

eylemlerde öldürülenlerin sorumlularına ne ceza verildi haberiz varmı? araştırdınızmı? sırf tepkisini gösterdi diye insanlar tutuklandı peki bingöl küçücük kıza tecavüz edenlere ne ceza verildi haberiniz varmı? araştırdınızmı?
araştırdım merak etme diyorumki ortalık toz duman yalanlara kurban gitmeyelim peki eylem yapıyoruz diye ortalığı yakıp yıkanlar ne ceza aldı Eryaman da her akşam yok kesip (tehdit edip kornaya basmaya zorlayarak) insanları zorla eyleme destek vermeye çalışanlar,kızılayı yakıp yıkanlar ne ceza aldı esnafı maddi manevi zarara uğratanlar ne ceza aldı yalan haberler yayıp dünyayı ayağa kaldıranlar ne ceza aldı hadi buyur çık işin içinden çıkabilirsen

Sevgili kardeşim burada tartışılan konu bütün dünyanın izlediği bir konu. Doğru buluruz veya bulmayız bu bizim irademizde olan bir durumdur. Bu yazışmalar ilgini çekiyor olmalıki takip ediyorsun. Ben ilgimi çekmeyen konuları takip etmiyorum, sen de aynı yolu izleyebilirsin.
Ayrıca başbakanın her söylediğine asla inanmıyorum, zira 3-5 sene evvel söyledikleri ile bu sene söyledikleri birbirini tutmuyor. Bu tezimi dogrulayan bir çok videoyu internette bulmak mümkün, mesela Tansu Çiller iktidarı zamanında 3 köprü için olumsuz şeyler söylerken, şimdi 3 ncü köprüyü kendisi yapıyor :)

Bazı arkadaşlar konuyu AKP - CHP yandaşlarının hesaplaşması olarak görmeleri bence yanlış, buradaki hiçbir arkadaşım ülkenin yakılıp yıkılmasından, birilerinin zarar görmesinden memnun değil, marjınal grupların yaptığı haltlardan hepimiz rahatsızız. Bu hususu göz ardı etmemekte fayda var.

Geri