Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
_17_img_640_360.jpg

................

Vallahi ne yalan söyleyeyim Bülent Arınç'ı bile bu adamdan çok seviyorum, zira (tıpkı bozuk saat gibi) bazen doğruyu söylüyor :D.

İşler öyle bir noktaya geldi ki artık kın ve nefret duygularının ayyuka çıktığı bir ortam oldu çıktı..

Nadir gelinen nokta ortada. İçimizde şiddeti, kan dökmeyi savunan bir arkadaşın olacağını sanmıyorum. Lafta kardeşlik kelimesini ağızlarından düşürmeyen idarecilerin pala ve silah kullananlara arka çıkmaları, göstermelik jet hızıyla mahkemeye çıkartılıp salıverilmeleri karşısında sinsice gülerek, saçma sapan yorumlar yapanların bol olduğu bir yerde sevgi saygı olmaz, olsa olsa kin ve nefret olur.

Nadir gelinen nokta ortada. İçimizde şiddeti, kan dökmeyi savunan bir arkadaşın olacağını sanmıyorum. Lafta kardeşlik kelimesini ağızlarından düşürmeyen idarecilerin pala ve silah kullananlara arka çıkmaları, göstermelik jet hızıyla mahkemeye çıkartılıp salıverilmeleri karşısında sinsice gülerek, saçma sapan yorumlar yapanların bol olduğu bir yerde sevgi saygı olmaz, olsa olsa kin ve nefret olur.

Özellikle bu pala olayın yeminle canımı fazlası ile sıktı bu kadar olur... adam esnafmış... öyle esnaf olmaz... ama gerçekten çok fazla kin ve nefret var hemde çok... ama bu kin ve nefret içinde olan kişiler yaparız ederiz diye düşünmeleri durumunda bizde bu kin ve nefrete karşılık veririz diyenler çıkınca içinden çıkılmaz bir durum alır gider...

Şu elinde pala sallayan ve kendini bir şey sanan kişi sıkıyorsa kendi ebatın da birine sallasın da göreyim...ben tv başında izlerken bile bu adamı görünce resmen çileden çıktım... ve isyan ettim....

Vallahi ne yalan söyleyeyim Bülent Arınç'ı bile bu adamdan çok seviyorum, zira (tıpkı bozuk saat gibi) bazen doğruyu söylüyor :D.

Bülent Arınç ın da aynı doğrultuda söylemi vardı Savaş Abi...Bursa'da katıldığı düğünde; "Bir tören 10'ncu Yıl Marşı ile başladı. Asabım bozuldu. 'Mehter varken niye onunla başlamıyoruz'" dedi....Nasıl da bizi kendi tarihimizle vuruyorlar..Daha doğrusu fitnelik fesatlık çıkarıyorlar..Mehter de biziz Cumhuriyet de...Ama bunların amaçlarının cumhuriyete kastetmek olduğu besbelli..

Bülent Arınç ın da aynı doğrultuda söylemi vardı Savaş Abi...Bursa'da katıldığı düğünde; "Bir tören 10'ncu Yıl Marşı ile başladı. Asabım bozuldu. 'Mehter varken niye onunla başlamıyoruz'" dedi....Nasıl da bizi kendi tarihimizle vuruyorlar..Daha doğrusu fitnelik fesatlık çıkarıyorlar..Mehter de biziz Cumhuriyet de...Ama bunların amaçlarının cumhuriyete kastetmek olduğu besbelli..

Serdar düşün işte Mehmet Metiner'den ne kadar çok nefret ettiğimi :sopa: . Bu adam şimdiye kadar gördüğüm en kindar siyasilerden biri, içi kin ve nefretle dolu. Katıldığı açık oturumları izleyenler ne demek istediğimi çok iyi anlarlar.

PKK'nın 'asayiş birimi' Diyarbakır'da
Şırnak 'ın Cizre İlçesi'nde geçen ay araçları durdurup arama yapması tepki çeken PKK'nın sözde gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), bu kez Diyarbakır'da ortaya çıktı.
Son güncelleme: 10.07.2013 13:21 Mynet haber bugün 10.391.022 defa, bu haber 36.153 defa okundu.
Diyarbakır'ın Merkez Sur İlçesi Fiskaya semtinde çekildiği belirlenen görüntülerde, yüzü maskeli grup 'Asayiş Birimi' kuruluşunu ilan ettiğini açıkladıktan sonra, bölgeye gelen polislerle çatıştı.
PKK'nın sözde 'Asayiş Birimi'nin Dicle Nehri kenarında tören düzenleyip kameraya kaydettiği bu görüntüler dün ortaya çıktı ve twitter hesapları üzerinden paylaşıldı. Görüntülerde, Diyarbakır'da 'Murat İzol Asayiş Birimi' kurduklarını ilan eden göstericilerin, Öcalan'ın fotoğrafının asılı bulunduğu bir masanın önünde açıklama yapması yer aldı. PKK'yı simgeleyen flamaların taşındığı tören görüntülerinde, toplanan ve yüzleri kapalı olan kişilerin sık sık Öcalan lehine slogan attıkları görüldü. Görüntülerde, grubun bildiri okuyup dağılmasından sonra olay yerine gelen polislerle çatışma sahneleri de yer aldı.

PKK'nın sözde 'Asayiş Birimi'ne adı verilen 19 yaşındaki Murat İzol, geçen 28 Mart'ta polisten kaçarken atladığı Dicle Nehri'nde boğularak ölmüştü.

Şimdi bunu neden paylaştım. Bu ülkede demokratik hakkı olan eylem yapmak istene insanların üzerine yürüyen ve eylemcilere çapulcu diyen kişilere sormak isterim Diyarbakır da polis gücü devlet kalmadı da bizim mi haberimiz yok...

10.yıl marşını faşist, bayrak açarak eylem yapan kişilere çapulcu diyenleri, hükumet istifa diyenlere ergenekoncu diyenler... soruyorum size bu adamlara ne diyeceksiniz?

Dikkatinizi çekerim bu ikinci olay son 13 yıllık zaman içinde sadece bunu değil dağdan inenler ile mecliste olan yandaşlarının öpüşmelerini unutmadık...

Devletin olmadı yerde kamere PKK ve yandaşları vardı... evet açıklasınlar bakalım... polislerimize soruyorum... bu adamlar bu işi yaparken siz nerede idiniz? Diyarbakır emniyet müdürü... nerede? vali nerede? başka zaman vali çıkıp hava atmasını biliyor ben devleti temsil ediyorum demesini eee şimdi neredesiniz?...

Antakya birkaç gündür yine kaynayıp duruyor. Armutlu adı verilen, genelde Alevi vatandaşların yaşadığı semt her gece polisle çatışmaların yaşandığı nokta haline geldi. Polis toplanılmasını istemiyor, Alevi vatandaşlar ise tepkilerini ortaya koymak istiyor. Kendim alevi değilim ama son zamanlarda Alevilerin üstüne oynanan oyunlara çok ama çok fazla canım sıkılıyor. Bu insanlarla uğraşılmasın artık!

Antakya yüzyıllardır hoşgörünün, kardeşliğin beşiği olmuş bir şehirdir. Şimdi çomak sokmak neden?

Geri