TC nin Çalışmaması

sallierim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Bi kaç gündür bizim buralarda yağmur var.2 gün önce yokuşta araba kaldırırken araç bi süre patinaj çekti.TC devreye girmedi.daha sonra 2-3 kere de ben özellikle çektirmeye çalıştım ve araç patinaj çekti (4-5 saniye).yani TC devreye girmiyor.özellikle gösterge paneline baktım.herhangi bir müdahale yok TCden.sizce bir sıkıntı olabilir mi?

Ynt: TC nin Çalışmaması

sallierim link' Alıntı:
Bi kaç gündür bizim buralarda yağmur var.2 gün önce yokuşta araba kaldırırken araç bi süre patinaj çekti.TC devreye girmedi.daha sonra 2-3 kere de ben özellikle çektirmeye çalıştım ve araç patinaj çekti (4-5 saniye).yani TC devreye girmiyor.özellikle gösterge paneline baktım.herhangi bir müdahale yok TCden.sizce bir sıkıntı olabilir mi?

TC çok kafasına göre çalışan bir sistem ama çok zorladığında dahi devreye girmediyse servise bir uğra derim Deniz.

geçenlerde kar yağdığında merakımdan denemek istedim öyle hafif patilerde uyarı ışığı yanmıyor gaza fazla yüklenince esp ışığı yanıp sönüyor.

TC bzim makinalarda geç devreye giriyor bende baya bi zorlamıştım devreye sokamadım ama geçen karlı bir yerden geçtim orda biraz zorlayınca bi kaç defa devereye girdi. Yani anlicanız ortalama 5 saniye kadar patinaj yapması dolayısıyla bunun içinde zeminin kaygan olması gerekiyor.

birde süreden çok patinaj devirirde önemli

3-4 kez denedim 5 saniyeye yakın patinaj çekti ve devreye girmedi.5 saniye bence çok uzun bir süre

5 saniye çok uzun bir süre. Youtube da videolar varsa bakın, nasıl ve ne kadar sürede devreye giriyor.

Servise göstermekte fayda var. TC nin bir mantigi aracın tutunmasını saglamak, eger 5 saniye devreye girmiyorsa o 5 saniyede kimbilir arac nereye kayacak gidecek.

TC ve ABS göreli kayma (relative slip) esasına göre çalışır. Eğer tekerin çevresel dönüş hızı ıle aracın hızı arasında fark algılarsa fren esnasında ABS, hareket esnasında TC devreye girip bu farkı azaltmaya çalışır.

Fakat tabi her marka sistemi belli araç modeli için modifiye etmiş olabilir, fakat sistemin kullanım amacını kaldıracak bir değişiklik yapacaklarını sanmam.Sonuçta önemli olan lastiğin araç hızı ile uyumsuz döndüğü farkedip fren basıncı ya da motor devrini azaltarak bunu telafi etmeye çalışmak.

arkadaştaki conncect te asr var gaz biraz fazla bas hemen devreye giriyor bu da kötü bence

Geri