TC nin Çalışmaması

Ynt: TC nin Çalışmaması

ASR ile TC aynı şey , Anti Spin Recovery ya da Traction Control.

Eğer hemen devreye giriyorsa, ya lastikleri kabaktır, ya da aracın arkasını fazla yüklediğinden önü havaya kalkmıştır.

iki durumda yok hatta ve hatta 1. vites kalktın 2. viteste gaza biraz fazla yüklen o zaman bile devreye giriyor

aynen 5 saniye uzun süre kaldı ki araç patinaj çekerken sağa sola atmaya bile teşebbüs etti.direksiyonu tutmasam spin bile atardı.5 saniyede devreye girmiyorsa hiç girmesin..

Araç kalkışında hemen devreye girmiyor ancak Mehmet'in de söylediği gibi bence de devire bakıyor çünkü araç seyir halindeyken belli bir devri aldığında olan pantinaj veya kaymalarda hemen devreye giriyor. 2 kere sert girdiğim kavşakta başıma geldi aracı hemen topladı.

Bende 2 3 kere denedim devreye girmedi ancak şu var videolardada hareket halindeki patinajlarda devreye girdiği gözüküyor.Yani aracın hızının olması gerekiyor.Hız olmazsa olduğun yerde patinaja izin veriyor belli süre sonra zaten patinajıda kesmesi lazım

hareket halindeyken araca patinaj çektirmek için karlı ya da buzlu bir yolda olmak gerekiyor.bence tcnin her durumda araçta kayma varsa müdahale etmesi gerekiyor

TC kalktı diye bizim araçlardan da mı kaldırdılar diye düşünmeye başladım... ??? ???

Kayma durumlarında esp devreye giriyor zaten Tc patinajı önler ama dediğim gibi hareket halinde engelliyor onun dışında zaten yolda araçla patinaj çekmek giderken biraz başarı olur.Buz yağmur vs şartları dışında düz yolda patinaja düşmesi zor hareket halinde

Ben aracı aldığımdan beri (30 aydır) daha bir kez bile TC ışığının yandığını görmedim.
Deli gibi patinaja düştüm, virajlarda limitleri zorlayıp aracı kaydırdım, aracı karlı zeminde kullanıp sıkıntılı ve bol patinajlı sürüşler gerçekleştirdim ama tüm bu durumlarda sürekli devreye giren ve ışığı yanan ESP oldu. 
Benim araçta TC ışığını yakabileceğimi hiç zannetmiyorum. Her konuda son noktada denemeler yaptım ama TC ışığı banamısın demedi ve sürekli ESP yandı.  ::)

MeRt link' Alıntı:
Ben aracı aldığımdan beri (30 aydır) daha bir kez bile TC ışığının yandığını görmedim.
Deli gibi patinaja düştüm, virajlarda limitleri zorlayıp aracı kaydırdım, aracı karlı zeminde kullanıp sıkıntılı ve bol patinajlı sürüşler gerçekleştirdim ama tüm bu durumlarda sürekli devreye giren ve ışığı yanan ESP oldu.  
Benim araçta TC ışığını yakabileceğimi hiç zannetmiyorum. Her konuda son noktada denemeler yaptım ama TC ışığı banamısın demedi ve sürekli ESP yandı.  ::)

Yalnız Mert, TC ile ESP devreye girdiklerini göstermek için aynı lambayı yakmıyorlar mı? Yani çoğu zaman devreye giren TC'de olabilir diye düşünüyorum.

Tek simge bu gibi :

traction-control-light.jpg

Geri