Trafikde kavga etmeyin..

Kenan Sarac

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar dun başımdan bi olay geçti. Aslinda hayatim boyunca kavga etmisligim yoktur. Ama arac surerken cogu zaman sinirleniyorum taksi dolmus ne varsa ayirt etmeyip yanlarina yanasip cami acip kavga etmisligim oldu. Ve her seferinde de vicdan yapip keske tartismasaydim derim. Daha fazla oteye gitmedi olayimiz. Ta ki dune kadar..

Neyse dun Pendik kurtkoyde bi adrese gidecektim. Yol bilmiyorum. Navigasyonda beni kenar mahallelere sokmuş. Bi o sokağa giriyorum bi diğer sokağa. Tam o sirada yan yoldan gecen beyaz doblo birseyler soyledi yuksek sesle. Hava sicak oldugundan camlarimiz acik. Ben zaten yolun vermis olduğu gerginlikle ne diyosun lan diye bagirdim. Oda 3 5 metre ilerledikden sonra durdu. Dikiz aynasindan gordugum kadariyla bana gel diyodu. 2dk el kol yaptikdan sonra aractan indi benim aracima dogru yurumeye basladilar 2 kisilerdi. O sinirle bende indim o anda tipine dikat etmemistim. Burun buruna geldikten sonra bi baktim kollar facali saclari yanlari kazili onler uzun her yerinde sacma sapan dovmeler tam bir torbaci. 3 5 saniye lik bir zamanda gozumun önünden bir sürü senaryo geçti :) bu herif beni şişler hayati hapistekinden daha berbat hapis ona ödül gibi gelir dedim. Bicak cekebilir silah cekebilir o 3 5 saniyede bunlari dusundum ve hicbisi demeden aracima geri döndüm. O tatmin olmadi tabi pesimden geldi. Kafasini camdan iceri uzatti Aracin icinde korkmus esimi ve arkada uyuyan cocugumu gormus olcak ki parmagini bana dogru sallayarak beni bu mahalledekilere sor araştır senin suan hayatin kurtuldu dua et arabadakilere dedi.. hayatin kurtuldu demek nedir agzini burnunu kirardim der insan :) yani beni ölümle tehdit etti. Sonra gaza basip uzaklastim.

Yani arkadaslar siz siz olun gercekden trafikte kavga etmeyin. Kumar gibi piyango gibi aractan ne cikcagi belli degil. 1 sn lik sinir hayatiniza mal olur. Belki hayatiniz boyu 1 kez daha goremiceniz insanla kavga etmeyin. 1 yaptiniz 2 yaptini 3uncusunde birine denk gelirsiniz Allah korusun bi yol verme mevzusundan caninizdan sevdiklerinizden olursunuz. Riskli bi olay uzak durun derim..

Geçmiş olsun. Benzer durumu bir çoğumuz yaşıyoruz trafikte. Sakin olmak en iyisi ama yapamıyoruz çoğu zaman işte.

Aynı hatalara çoğumuz düşüyordur. Burda akıl verir gibi olmak istemem, zaten diyene kadar benim de hatalarım yanlışlarım çok.

Ama şunu hiçbir zaman unutmamalı, atışma bağırma çağırma ayrı. Arabadan inildi mi herşey göze alınmış oluyor. Memleketin şu halini düşününce aha işte kimlere denk gelinebiliyor. Seç beğen. Psikopatından, kaçakçısına, tetikçisinden, mafyasına. GTA İstanbul City

Ve olayın püf noktası ilk 2 saniye. Yapmak gereken tek şey bi an gözleri kapayıp "La havle..." çekip devam etmek.

Trafikte dingil çok ama ilk gerginlik anında, hafif bi gülümsemeyle beraber elle kusura bakma veya eyvallah dediğinizde hemen karşıdaki de yumuşayıp anlayış gösteren çok örneğe denk geldim.

Sonuçta sen, beniz işte trafikte yol alıp verdiğimiz...

malisef aynı hataları hepimiz yapıyoruz. bizim burda çok trafik olmamasına rağmen bu stresi yaşıyoruz. bir anlık sinir ile hayatımız kararabilir, ancak bazı durumları onurumuza yediremiyoruz.

Acizane tavsiyem , yanınızda eşiniz, kız arkadaşınız veya çocuğunuz varken çok çok zor durumda kalmadıkça tartışmaya girmeyiniz. Yalnız iken sineye çekebileceğiniz bir sözü onların yanında kabullenemeye bilirsiniz.

insanlar stres içinde yaşıyor malesef özellikle istanbulda herkes patlamaya hazır bomba . doğup büyüdüğüm şehir bile bazen bana çekilmez geliyor artık. soğumayada başladım bu istanbuldan çok değişti istanbul. yaşam kalitesi düştüğü için kimsenin kimseye anlayışlı olduğu yok nezaket ve görgü kurallarına uyanlar daha azınlıkta kalıyor insanların yaşam standartı (nufus, trafik çevre) ve eğitim artmadıkça bu sorunlar düzelmez.

geçmiş olsun; trafikte öyle iyi aile çocuklarına rastlıyoruz maalesef.

en güzeli yüzde gülümseme ifadesi il içimizden başta kendisine ve diğer tüm aile bireylerinin hatırını sorarak rahatlamak.

bu insanların yüzdesi o kadar fazla ki denk gelmemek mümkün değil memlekette. benim karşımda iki araç sahibi kavga etti biri gidip arabasından "balta" evet balta çıkarttı, olayı izleyemedim ama durum bu, sinirlendik mi hemen hapsi boylayacak kadar gözümüz dönüyor.

Gecmiş olsun. Yine insan evladına denk gelmişsiniz eşinizin cocugunuzun yanında kavga etmemiş.

Bu konuların arada açılması hatırlatılması güzel.birkaç çözümde benden.mümkün olduğunca birşeye kafanız bozulmuşsa arabayla trafiğe girmeyin.mesai bitiş saatlerine dikkat edin.arabayla trafiğe girdiğinizde kemerinizi takıp müziğinizi ayarlayıp sıkıcı zamanı vakit alması gereken bir iş olarak kabullrnirsek o ka dar gerilmiyor insan aslında

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri