ara sokaklarda yavaş gitmek gerekir. çocuk yada araba çıkabiliyor aniden. herkesin dalgın bir anının olduğunu unutmamamk lazım.
doblo, taksi, dolmuş, otobüs , kamyon gibi araçlara dikkat etmeli.özellikle doblo ve taksi olayı beni delirtiyor. ani çıkışları oluyor. o yüzden biraz uzak durmak iyi olur.
bunun yanında bayan sürücülere de uzak durmak lazım. tabii ki iyi sürenleri var ama genele oranda çok az oldukları için dikkat etmek lazım.
yokuşlarda öndeki araca fazla yaklaşma. devamlı dur kalk yapmak zorunda kalabilirisn. bunun yanısıra en önemlisi yokuşta durduğunda araç geriye kayma olasılığı olur. bu yüzden aralık bırakmak lazım.
şehirler arası yolda bazen birbirini sollayacak araç sayısı çok oluyor. geçen bursa yolunda da gördüm 2 kamyon bir yolcu otobüsü bir de jip tır solladılar yapışık dördüz gibi. herhangi birinin hatası zincirleme kaza yaptırır. bu yüzden gaz kesip hafif ara açmak lazım. bırak sollasınlar açılsınlar biraz. rahatlasın sonra geçersin.
son olarak ekleyeceğim ışıklarda durduktan sonra hareket etmekte acele etme. bırak öttürsünler düdük. yol emmiyetli olunca geç. çünkü çoğu zaman sağdan soldan gelenler ışığın tam yanma anında hemen geçerim edasıyla basıyolar gaza ; bu seferde sana ışık yanıyor. acele edersen gelir bindirir yandan. 3-5 saniye için kendini tehlikeye atma...
şehir içi şerit olayına gelince bence de orta şerit diyorum. ayrıca şeritinde devam et. bazıları bi sağa bi sola geçip duruyor. o da sana yarar. bulunduğun şerit çabuk akar. niye şerit değiştirirlerse anlamam. sanki bi onların acelesi var.
kolay gelsin... aklıma gelenler bunlardı.