Tüm otomatikler böyle mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MAVİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
babamın arabasındada aynı şey oluyor tam gaz gittin mi anlık yakıt tüketimi 11 ile 14 arasında değişiyor ama benzinliğe girince 7 litre yaktığını anlıyorsun :p

Yaşadığın bir problem değil.Gayet normal ve bu düz viteslilerde de böyle.Ne bilgisayarda ne de aracında bir problem yok.Eger detaylı düşünülürse ilk kalkış anındaki hızında ve motor yükünde 100 km gitmeye çalışırsan o tüketim degerlerine kesinlikle ulaşılır.Örnegin 1. viteste 20-30 km gibi bir hızda tüketimin 25lt/100km gösteriyorsa bu dogrudur.Çünkü 90-100 km civarı 5. viteste (ya da 4) gidebilecek yakıtı harcıyorsun ancak vites seciminden dolayı katettiğin mesafe çok az.Bu da toplam 100 km de 25 lt gibi bir rakam harcamana neden oluyor.En basit anlatımla mantığı budur.Benim kalkıslarımda da 39.8 e cıkıyor tüketim.

lnd' Alıntı:
anlık yakıt tüketimi kafa karıştırır gözün hep orda olur bence hiç kullanma dalarsın gözün kayar filan bişey olur filan sen yakıtla kaç km gidebilirsin ona bak bence

:good::good::good:

belli bir zaman sonra gözünü yol bilgisayarından ayıramazsın. sen kafanı takma

Normal Dostum DÜŞÜk Vİteslerde YÜksek Motor Devrİ Yakit TÜketİmİnİ YÜzde Olarak Her Zaman YÜksek GÖsterİ Bu Senİ Aldatmasin

Geri