Turbo Patlar mı ya da Dağılır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Turbo Patlar mı ya da Dağılır mı?

yaramaz06 link' Alıntı:
turbo nun hortumu patlar  turbo patlamaz nerden mı bılıyorum  bızzat patlatmıslıgım var yani

Bazen de hortum yerinden çıkar, patlamış gibi araba yığılır kalır. 15dk da takılır gene gücü yerine gelir :) Turbo'ya iyi bakmak lazım :)

haklısınız ama hortum yarılıp paramparca olursa ben bu konularda cok sanslı bırı olarak (mılletten cıkar bende yarılır kopar ) en fazla 30 40 km hız ıle sanayıye gıdılır hortum degıstırırılır  okkk güc yerıne gelir  :)

Merhaba,

açıkcası turbo motor kullanımıyla ilgili yazıyı bulamadım maalesef, paylaşabilirseniz sevinirim.
bir sorum olacak. audi'nin turbo motorlu bir aracını kullanıyordum servisten turboyu çok devreye alırsanız aracı kapatmadan 2-3 dakka bekletin demişlerdi. soğutma işlemi için herhalde?
opel de de böyle bir konu varmıdır? yada nelere dikkat etmemiz gerekir?

teşekkürler

oferunsal link' Alıntı:
Merhaba,

açıkcası turbo motor kullanımıyla ilgili yazıyı bulamadım maalesef, paylaşabilirseniz sevinirim.
bir sorum olacak. audi'nin turbo motorlu bir aracını kullanıyordum servisten turboyu çok devreye alırsanız aracı kapatmadan 2-3 dakka bekletin demişlerdi. soğutma işlemi için herhalde?

teşekkürler

evet aynen turboyu koruma adına aracı yüksek devirli kullanırsanız stop etmeden önce 1-2 dakika beklemek gerekiyor

Bu durumla ilgili bir soruda ben sorayım, bizim araçlarda yüksek devirden kasıt nedir acaba? Örneğin 3 bin yüksek bir devirmidir. Ben aracı çoğunlukla 4.viteste kullanıyorum mesela 4.viteste 3500 devirde araç çok zorlanırmı, az çok 120 km/h a denk geliyor? Yada şöyle sorayım, 4.viteste araç kaç devire kadar rahat bir şekilde sürülebilir?

Yüksek devirden kasıt illaki 3 bın 4 bın degıl sız 2500 d /d le bıle gıtsenız turbonuz bundan cok daha fazla devır yapar yanı arabanızı park edecegınız zaman zaten park esnasında 1-2 dk gecıyorsa beklemenıze gerek yok fakat aracınızı hemen park edıp kapatmak uzun vadede turbo omrunu kısıtlayabılır yani demek ıstedıgım kısaca bekleyecegınız zaman devır hesabı yapmak yerıne her park ettıgınızde 1-2 dakıka oyalanmanız sıze alışkanlık kazandıracaktır ornegın ben ozellıkle otoban suruslerınden sonra park edınce paspasları sılkelıyorum 4 paspası sılkelemek zaten 3-4 dk gıbı bır zaman alıyor .

Yok ben bu park ederken bekleme olayından dolayı sormadım zaten, normal kullanımda 4.viteste 3500 devir ile örneğin yarım saat gidebilrmyz, çünkü 3 bin devirden sonra biliyorsnzki motor sesi artmaya başlıyor, 5 e atmazda devam edersek( 3500 ile) motor çok zorlanırmı? 3500 ün üstünde durmamın nedeni de 4.vites 3500 devirde araç 120 km hıza ulaşıyor ki benim genelde kullandığım hızdır bu. Ben kullanıyorum ama sağlıklı bir sürüş şeklimi bu? Çünkü klasik bir laf var dizel araç biraz yüksek devirde kullanılır diye :)

markopasa86 link' Alıntı:
Yok ben bu park ederken bekleme olayından dolayı sormadım zaten, normal kullanımda 4.viteste 3500 devir ile örneğin yarım saat gidebilrmyz, çünkü 3 bin devirden sonra biliyorsnzki motor sesi artmaya başlıyor, 5 e atmazda devam edersek( 3500 ile) motor çok zorlanırmı? 3500 ün üstünde durmamın nedeni de 4.vites 3500 devirde araç 120 km hıza ulaşıyor ki benim genelde kullandığım hızdır bu. Ben kullanıyorum ama sağlıklı bir sürüş şeklimi bu? Çünkü klasik bir laf var dizel araç biraz yüksek devirde kullanılır diye :)
1.3 dizelde 120 nin hakkı bence 5.vitestir :)
ha bu zarar verir mi belki vermez ama çok da zorlama ama 5. viteste biraz daha nefes alır gibi geliyor
zaten şehir içinde 2500 deviri geçince shift yazısı uyarı veriyor ve doğal olarak yakıt tüketimi artıyor
120 ile 4. viteste anlık yakıt tüketimine dikkat ettiniz mi sn. markopasa?

HaKaN link' Alıntı:
[quote author=markopasa86 link=topic=1273.msg36761#msg36761 date=1308135687]
1.3 dizelde 120 nin hakkı bence 5.vitestir :)
ha bu zarar verir mi belki vermez ama çok da zorlama ama 5. viteste biraz daha nefes alır gibi geliyor
zaten şehir içinde 2500 deviri geçince shift yazısı uyarı veriyor ve doğal olarak yakıt tüketimi artıyor
120 ile 4. viteste anlık yakıt tüketimine dikkat ettiniz mi sn. markopasa?
[/quote]
Aradığım cevap buydu teşekkürler hakan bey, ben hareket halindeyken yol bilgisayarı çoğunlukla toplam km yi gösteriyor, anlık yakıt tüketimi sürekli oynayacağından gözüm oraya takılır diye toplam km de bırakıyorum açıkcası :) Ama anlık yakıt tüketiminin o esnada bir hayli artcağından eminim, ortlamanında 6.3 ün altına düşmemesinin en büyük nedeni bu olsa gerek :) Shift uyarısını ben neredeyse hiç dikkate almıyorum çünkü vitesi henüz yeni attığımda , 2 bin devirdeyken bile çıkabiliyor zaman zaman.

HaKaN link' Alıntı:
[quote author=oferunsal link=topic=1273.msg36746#msg36746 date=1308131290]
Merhaba,

teşekkürler

evet aynen turboyu koruma adına aracı yüksek devirli kullanırsanız stop etmeden önce 1-2 dakika beklemek gerekiyor
[/quote]

eyvallah hocam. çokta derin bilgiye sahip olmasakta, biraz tecrübemiz mevcut :p
yani genelde şöyle bir sıkıntı var, satış temsilcisine şu ne diyorum, ııı teknik arkadaşlar yardımcı olacak diyor, bu ne diyorum gakguk..
araç teslim alırken de bir arkadaş iyi niyetli vs. de, bana klima nerden açılır, radyo nerden kapanır bunu anlatıyor. lan dedim ben bu motoru nasıl kullancam, aracın bakımını, sürüşte dikkat etmem gereken hususları anlat bana.. onda da ses yok.. kılavuzla başbaşa bırakıyorlar insanı :) ama Allah razı olsun bizim forum başta olmak üzere bu gibi forumlar bizim için çok iyi bir bilgi ve tecrübe kaynağı, herkese teşekkürler...

Geri