turbo takmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CeyCeyX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
skyeye' Alıntı:
XS TURBO KİTE DAHİL OLAN PARÇALAR
1 adet T3/T4 Turbo charger
57 Trim. .50 A/R .63 Egzoz
1 adet paslanmaz çelik ve krom kaplı turbo manifoldu!!!
2.5 inç turbo boruları
TIG seti
Wastegate Dumptube
Super 38mm Wastegate
Alüminyum turbo bağlantı boruları
Süper hafif kasnaklar
Kasnak kayışları
1 set Egzantrik kayışları
SÜPER 680mm X 460mm X 180mm INTERCOOLER. Cilalı Alüminyum.

E bunu sonucunda araç 105'ten 150'ye çıkarmı?Bence çıkmaz...Yukarıda verdiğim bir örnek var, oarada 1.8 125bg motor küçük bir turbo uygulamasıyla ancak 150bg'e çıkabiliyor.Dediğim gibi aracı bozmadan en ideali dbilas emme manifoldu+chip...

Kardeş senin bahsettiğin Passatlarda turbo 0.4 bar basıyor, tam ölçü veremesemde senın bahsettiğin havasogutucusunun 10 da 1 i kadar ve motor mekaniginde sadece artı olarak emmede +1 subab var, pistonlarda herhangi bi fark yok. Bunu uzun zaman araştırdık, şu anda bi Seat İbiza SRider modladık pistonlara kadar MAHLE yani atmosferikle turbo arasında pistonlarda anakolyataklarda kollarda krankda hiç bir farklılık yok. Sadece 225hp olan 1.8 TT motorları komple forged o araçta 1.4-1.6 bar basmakta. arkadaşın istedigi 0.5 barla 130-140 hp arasında çok uygun maliyetlerede çıkartılabilinir.
Sen şimdi illa Bult-On kit takmak istersen 5bin€ yu gözden çıkartırsın.Kıvrımsız boruların tamammını istedigin sanayide kromdan 200ytl ye yaptırabilirsin, intercooler 200€ ya istedigini alırsın 100ytl ye olanarda var:) Garret T3 ün fiyatı 450ytl?? max 700e var...
Bu arada Opel Mafları 240lbs ye kadar hava girişini ölçmekte ve herhangi bi
Piggback Ecu veya SMT6 lara gerek yok ger 0.5 barı aşmazsan, yani herhangi bi kontrol ünitesi gerekmez...

Bunun çooooooooook çok altında kendin biraz ugraşırsan turbolarsın, hayata geçicek bi projemiz var 15 gün içerisinde stok motordan turbo ile güzel veriler alacagımıza inanıyoruz.

kayhan' Alıntı:
Kardeş senin bahsettiğin Passatlarda turbo 0.4 bar basıyor, tam ölçü veremesemde senın bahsettiğin havasogutucusunun 10 da 1 i kadar ve motor mekaniginde sadece artı olarak emmede +1 subab var, pistonlarda herhangi bi fark yok. Bunu uzun zaman araştırdık, şu anda bi Seat İbiza SRider modladık pistonlara kadar MAHLE yani atmosferikle turbo arasında pistonlarda anakolyataklarda kollarda krankda hiç bir farklılık yok. Sadece 225hp olan 1.8 TT motorları komple forged o araçta 1.4-1.6 bar basmakta. arkadaşın istedigi 0.5 barla 130-140 hp arasında çok uygun maliyetlerede çıkartılabilinir.
Sen şimdi illa Bult-On kit takmak istersen 5bin€ yu gözden çıkartırsın.Kıvrımsız boruların tamammını istedigin sanayide kromdan 200ytl ye yaptırabilirsin, intercooler 200€ ya istedigini alırsın 100ytl ye olanarda var:) Garret T3 ün fiyatı 450ytl?? max 700e var...
Bu arada Opel Mafları 240lbs ye kadar hava girişini ölçmekte ve herhangi bi
Piggback Ecu veya SMT6 lara gerek yok ger 0.5 barı aşmazsan, yani herhangi bi kontrol ünitesi gerekmez...
Bunun çooooooooook çok altında kendin biraz ugraşırsan turbolarsın, hayata geçicek bi projemiz var 15 gün içerisinde stok motordan turbo ile güzel veriler alacagımıza inanıyoruz.

İnşallah arkadaşım, güzel haberlerini bekliyoruz.Ben 2006 model bi arabada, hele ki Z...EP motora sahip bir GM'de arıza ışığı yakmadan bu uygulamanın sağlıklı bir şekilde yapılabileceğine şüpheyle yaklaşıyorum.Maalesef iş mekanikten elektroniğe döndükçe problemler de artıyor.En başta arabaya yazık...hele ki güzelim SFI'lar dururken.Astra GSI'ların konfor olarak da hiç bir eksiği yok bence...

Ceycey bence de hiç uğraşma.Bırak öyle kalsın ;)

skyeye' Alıntı:
İnşallah arkadaşım, güzel haberlerini bekliyoruz.Ben 2006 model bi arabada, hele ki Z...EP motora sahip bir GM'de arıza ışığı yakmadan bu uygulamanın sağlıklı bir şekilde yapılabileceğine şüpheyle yaklaşıyorum.Maalesef iş mekanikten elektroniğe döndükçe problemler de artıyor.En başta arabaya yazık...hele ki güzelim SFI'lar dururken.Astra GSI'ların konfor olarak da hiç bir eksiği yok bence...

İnşallah zaten yapınca bilgilendiricem sitelerden biriside Opelim.net olucak . Elektronikte inşallah sıkıntı çıkmaz çünkü çok haklısın o konuda, elektronik kısmına geçmemek için 0.5 barda tutucaz. Z motorlarda pek araştırmam olmadı teknik kısımlarda biraz bilgi içn motoru dagıtmak lazım, oda başlı başına bi iş.
SFİ başka bi olay gerçekten çokta nadir var modlu TR de, ben dahi sattım zamanında cdx i aldım ugraşmak sıkıcı gelmişti iş güç arasında ugraşmayalım biraz daha konforlu olsun istedik.

kayhan arkadasim sen simdi olur mu diyosun bu turbo isene ???

06cey66' Alıntı:
kayhan arkadasim sen simdi olur mu diyosun bu turbo isene ???

Şimdi ufak bi araştırma daha kaldı elimizde, ufak bi pürüz çıktı yoksa bitmişti bugune, sorun başka bi araçta gerçekleşti kullanım hatası olma ihtimali yüksek onu araştırıyor arkadaşım, o bi netlik kazandıgında büyük ihtimalle yapmaya başlayacaz, biraz beklenmesinde yarar var. Yapınca en yakın zmanda bilgilendiricem. Benim düşüncem alt devirleri doldurmak, dipgazda araç zaten yüyür tork bandını artırmak. yakıt konusuna değinmedim yukarda sen yakıt için sorun değil demişin, ekstra enjektör atmadıkça ki eger fakir karışıma kalırsa motor piston eritir bi çogunun piston ve motora verdiği arıza bu, yakıtta artmayacaktır. ama yakıt yetersiz kalır veya bi şekilde enjektörler yakıtı karşılayamaz sa +1 veya +2 (6silindir için) enjektör isteyecek ki buda yakıt artışı :)

arkadaşım sana şunu dene derim.hava filitresi önğne takılan elektrikli süperchancerlar var araştır deneyeni görmedim maliyeti ucuz alıp bağlatacan tercih senin araştır hoşuna gider belki

spaceghost' Alıntı:
arkadaşım sana şunu dene derim.hava filitresi önğne takılan elektrikli süperchancerlar var araştır deneyeni görmedim maliyeti ucuz alıp bağlatacan tercih senin araştır hoşuna gider belki

Aman aman o konu tam bir para tuzağı....

skyeye' Alıntı:
Aman aman o konu tam bir para tuzağı....
evet onunkı kadar kolpa bi haber hiç duymadım :D
sakın kimse düşmesin o işe..
o bildigimiz pc power'ın fanı aracın kendı emişi onun basıtıgından fazlasını çeker ;)

ceyhun gel bikaç kisiyle konusalım istersen benim servisteki ustalara falan soralım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri