Turbonun şişmesi nedir? Turbo nasıl şişer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GNSpower
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Turbonun şişmesi nedir? Turbo nasıl şişer?

BiG_BOSS ® link' Alıntı:
bu derdi bertaraf etmek için iyi bir intercooler, büyük turbo ve bunlardan sonra çok gerekmesede blowoff gönül rahatlığıyla gaza bastırır :)
+1
bizim araçlarda blow off tan farklı olarak çok ses çıkarmayan ama aynı işe yarayan dump valve var

dump valve sesini, cam açıkken ve  duvar gibi  yerlerin kenarından geçerken vites değişiminde ''pışştttt'' sesini duyabiliyoruz.

bu turbo şişmesi ne kadar süreli bişedir? zararı varmıdır? nasıl giderilir vs ?

kaput altından hiiç anlamam kusura bakmayında :) bişe olmadan öğrenelim doğru olanı

Turbonun sismemesi icin uzun yolda yuksek devirlerde kullandimmi belli bir sure durarak turbonun sogmasini saglamamiz lazim.

Anladım. çok teşekkür ederim bülent bey :)

bizim dizel araçlarda ortaya çıkan çok sık bir durum değil çok gaza yüklenmezseniz ama uzun yolda kullanırken
gaza basarken arada gazı rahat bırakmak aracın da nefes almasını sağlıyor :)

Dün silivriden dönerken yolun  yarısını 180 190 la geldim daha sonra gişelere yaklaşmama yakın 140'ı bi daha geçemedim sanırım böyle bişey :)
aracım 1.3

Tnrylsl link' Alıntı:
Dün silivriden dönerken yolun  yarısını 180 190 la geldim daha sonra gişelere yaklaşmama yakın 140'ı bi daha geçemedim sanırım böyle bişey :)
aracım 1.3
aynen sürekli tam gaz gitmemek gerekiyor turbolarda dizeli bilmiyorum ama 1.4t ve 1.6t de çok düşük seviyede turbo şişme olayı

ozaman bu sıkıştırdığımızda aracı olan ve geçici bir süre ( dinlendirmek gerekli sanırım ) hızlanmada problem yaşayacağımız ve sonra kendiliğinden geçen bişimi ?

Yanlış anlamadıysam tabi...

Geri