Turbonun şişmesi nedir? Turbo nasıl şişer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GNSpower
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Turbonun şişmesi nedir? Turbo nasıl şişer?

Astra da henüz o denli bir düşüş gözlemlemedim ama dizel araçlarımda bu durum var hatta bir örnek vereyim;

Eski aracım modifiyeli dizel Focus la Aydın otoyolunda son sürat denemesi yapıyordum ve araç hafif eğim aşağıda 218 de takılıyordu, daha sonra garip biçimde hafif eğim yukarıda da 218 civarlarında takılınca bir gariplik olduğunu anladım, yol kenarında yaklaşık 6-7 dakika rölantide bekledikten sonra tekrar yola çıktığımda 218 i de geçip 230km ye dayandırabilmiştim ibreyi.

Sürekli yüksek devir sadece turboyu şişirmekle kalmaz, Yüksek devrinden dolayı  aşırı ısınan ve özellikle yazın yüksek sıcaklıklarda radyotörün kifayetsiz kalması ile beraber çok aşırı ısınan yağ vizikottesini bir miktar kaybedip, motoru tam olarak yağlayamaz, Yağlanması zayıflayan ve aşırı ısınan motoru sıkıştırmaya zorlamaya devam edilirse, Oluşan yüksek ısı farkından pistonlar ve sekmanlar bir miktar genleşme yapabilir, Bu süreçte genleşmeden dolayı arabanın çekişi, torku ve hızı anlık olarak atarsada genleşen piston ve sekmanlardan Bunun üzerine çok aşırı sıcak motor hemen durdurulup istop ettirilirse  14alkiss  motorunuz hararet görmüş olmasından mütevelik bir daha eski performansını yakalayamacaktır.

Cenk okurken içim karardı kardeşim, ama gerçekler de acıdır.  greatt

Tolga KARACA link' Alıntı:
Cenk okurken içim karardı kardeşim, am agerçekler de acıdır.  greatt
Cenk boyle iste bi basladimmi arkasi gelir hahahaaa
Duva et arabanin uretiminden baslamadi  okkk

Geri