baktımda son mesajlarda yapılanlarda hatalı, yani iki yanlıştan bir doğru olmaz ki,
Ülkemizde ki çoğu sürücü aracının özelliklerinden bir haber, acemi kullanıcı bir sürü, araç alırken ne aldığını bilmeyen üzerinde ne olduğundan habersiz bir sürü kullanıcı var. Forumda zaten bir sürü örneği var bakın bir örnek kurgulayalım beraber.
Aracını 2. El olarak yeni almış olan arkadaşımız arabadan pek anlamz hatta kullanmayıda yeni öğrenmiştir. Xenon nedir bilmez, far yıkama bilmez hatta tüv türk önünden bile geçmemiş olabilir. Acemi kullanıcı önceki sahibinin taktığı xenondan habersiz trafikte giderken onun kadar kural tanımayan yukarıdaki araçlardan birine denk gelir, bir anda gözleri görmez olur, zaten aracındaki işe yaramaz farlar ile görüşü zayıflamış kullanıcımız birden bu şok ile hakimiyetini kaybeder ve fren yerine gaza basar, artık karşı şeride geçer, takla atar. Hatta bu sırada eşide yanındadır, çokcukları vardır mesela. Yani yazılanları bu forum içerisinde iyi mesaj vermeye çalışırken yazılmış hatalar olarak nitelendirmek istiyorum. Mod arkadaşlar bu hatalı mesajlara gerekeni yapacaktır umarım.
Verdiğim örnek uçuk olabilir, ancak aracındaki lastiğe 50 hava basan, aynası kapalı uzun yola giden, aracın suyu nerden konur bilmeyen, yağ çubuğunu bile çekemeyen, fren yerine gaza basarak altına aldığı 3 yayadan birini metrelerce sürükleyip ölümüne sebep olacak kadar araç kullanma özürlü insanların olduğu bir dünyada(ülkede) bu örnek az bile... Ben yine ilk yazdığım cümleye gidiyorum.
Arkadaşlar 2 yanşıltan bir doğru olmaz. Dikkat edin cana kast etmeyin...