Üniversite Hediyem Astra Edition 2001

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GFV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim dikkate alacağım bunları. okulu soran arkadaşım yıldırım beyazıt üniversitesindeyim bizim üniversitenin kampüsü henüz tamamlanmadı sokağa parkediyorum sorun yok ;) Arabadaki türk bayrağı üzerinde durmuyor bugün gördüğün araç bnm araç değildir ;) bu arada yağmurlu günler için uzun farları orjinal renkte bıraktım ;)

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim dikkate alacağım bunları. okulu soran arkadaşım yıldırım beyazıt üniversitesindeyim bizim üniversitenin kampüsü henüz tamamlanmadı sokağa parkediyorum sorun yok ;) Arabadaki türk bayrağı üzerinde durmuyor bugün gördüğün araç bnm araç değildir ;) bu arada yağmurlu günler için uzun farları orjinal renkte bıraktım ;)

Xenon lar ''bence!'' yağışlı havalarda daha iyi.Ben vectrama 6000K philips taktırmıştım.Görüş iyi olsun diyorsan 6000K dan üstü zarar, görüntü için 12.000K lara kadar çıkarsın ama mum ışığı gibi ışık verir.Ama sislerde kesinlikle xenon a karşıyım zaten imalatçı ve ithalatçı firmalarda sislere xenon takılmasına karşıdır.Ama görüntü için taktım diyorsan ona karışamayız bizimkiler sadece iyi niyetli tavsiyeler.

Xenon lar ''bence!'' yağışlı havalarda daha iyi.Ben vectrama 6000K philips taktırmıştım.Görüş iyi olsun diyorsan 6000K dan üstü zarar, görüntü için 12.000K lara kadar çıkarsın ama mum ışığı gibi ışık verir.Ama sislerde kesinlikle xenon a karşıyım zaten imalatçı ve ithalatçı firmalarda sislere xenon takılmasına karşıdır.Ama görüntü için taktım diyorsan ona karışamayız bizimkiler sadece iyi niyetli tavsiyeler.

haklısın normal farlarda xenon ve angel arasında kaldım fakat karar veremediğim için sislere xenon taktım farlara da karar verene kadar beyaz ampul takayım dedim. sisteki xenonu iptal edip farlara mı xenon takmalıyım yoksa hiç xenona bulaşmayıp angel far mı alayım?

haklısın normal farlarda xenon ve angel arasında kaldım fakat karar veremediğim için sislere xenon taktım farlara da karar verene kadar beyaz ampul takayım dedim. sisteki xenonu iptal edip farlara mı xenon takmalıyım yoksa hiç xenona bulaşmayıp angel far mı alayım?

Kardes farda mercek yoksa xenon takıp başka insanları rahatsız etme derim

Aracın hayırlı olsun, güle güle kullan. Resimlerden de belli olduğu gibi sis farların olmamış, önünde giden araçlar veya karşından gelen araçlar sis farlarından rahatsız olacakları için kulağını bol bol çınlatırlar (ben çınlatıyorum). Ayrıca beyaz farlar yağışlı havalarda görüntü kaybına neden olurlar.
Savaş abi sana aynen katılıyorum bende öğle böyle değil baya çınlatıyorum.Bu arada kazasız belasız günlerde kullanın.

Son düzenleme:

Yağmurlu günlerde sürekli olarak uzunlarla gezmeyi mi planlıyorsunuz?

Geçenlerde yine bu forumda bir konu olmuştu.Far ayar sensörü olmayan araçlarda xenon varsa ağır kusur olarak muayenede kalıyormuş.Sislere ne derecede bilmiyorum.Eğer aracında otomatik far ayarı varsa farlarına xenon taktırabilirsin.Yoksa muayenede sorun yaşarsın.Ama muayenede halojeni takıp sonra yine xenonu yerleştiririm dersen normal farlara xenon yerleştirebilirsin.İşin çakallığı çok yani :) Ama yağışlı havalarda beyazlatılmış çakma xenonlar kesinlikle sorun yaşatır.Sarı far daha iyidir, gerçek ve kaliteli xenon un farkını aracı sürerken anlarsın.Ben xenonları taktırdığımda aracın farlarının ışığı neredeyse 2 kat artmıştı.Ama hem uzun hm kısada xenon vardı.

Geçenlerde yine bu forumda bir konu olmuştu.Far ayar sensörü olmayan araçlarda xenon varsa ağır kusur olarak muayenede kalıyormuş.Sislere ne derecede bilmiyorum.Eğer aracında otomatik far ayarı varsa farlarına xenon taktırabilirsin.Yoksa muayenede sorun yaşarsın.Ama muayenede halojeni takıp sonra yine xenonu yerleştiririm dersen normal farlara xenon yerleştirebilirsin.İşin çakallığı çok yani :) Ama yağışlı havalarda beyazlatılmış çakma xenonlar kesinlikle sorun yaşatır.Sarı far daha iyidir, gerçek ve kaliteli xenon un farkını aracı sürerken anlarsın.Ben xenonları taktırdığımda aracın farlarının ışığı neredeyse 2 kat artmıştı.Ama hem uzun hm kısada xenon vardı.

Anladığım kadarıyla sizde MERCEKLİ farda xenon tavsiye ediyorsunuz değil mi?

Anladığım kadarıyla sizde MERCEKLİ farda xenon tavsiye ediyorsunuz değil mi?

Bak bu güzeldi işte :) Tabiki kendi zevklerimizi ve güvenliğimizi düşünürken başkalarınıda düşünmek lazım.Tabi bu sadece xenonlarla da sınırlı değil.

Kendi adıma konuşmam gerekirse ben pek umursamıyorum mercekli yada merceksiz farları.Ben tamamen kendi şeridime konsantre oluyorum.Ha, merceksiz xenon a karşı çıkıp sis farlarına xenon takanlarda gördüm.Sizin şahsınızda söylemiyorum tabi.Ha, benim araçlarımda zaten orjinalmercekli farlar vardı, şu anki aracımda zaten söylemem gerek yok.Ama ben kemal olarak hiç böyle şeyleri umursamadım.

Ama, eğer genel olarak bir şikayt varsa, diğer sürücülerin bu faktörü göz önüne alıp, bir tek kendilerinin araç sahibi olmadığını benimseyerek buna göre davranmaları lazım.Sadece xenon da değil.Teyplerini açtıklarında, çalışma prensipi karşıdan gelen sürücüyü yanıltmaya yönelik olan şu amerikan park denen sistemlerde (sağ sinyal veriyorsunuz sinyali kapattığınızda devre kendini tamamlayana kadar 2-3 saniye geçiyor ve solsinyal yanık durarak sola dönecekmişsiniz gibi algı yanılmasına sebep oluyor.Sonra al sana kaza!).Şu abart egsozlar onunla birleşip aracın sesini yükselten hava filitreleri.Aracıma kamera sistemi taktım ve bu tipleri trafiğe şikayet ediyorum.Ama xenon konusunda dediğim gibi.Eğer genel bir şikayet arsa insanlık bilinci içinde diğer sürücülere de saygı gösterip gereğini yapmak lazım.