Ynt: Uzun Yol İzlenimleri
Km si şuan aklıma değil ama istanbul çıkış, sırasıyla; zonguldak, kastamonu, sinop, samsun, ordu, giresun, trabzon, rize, çayeli aynı güzergah dönüş şeklinde bir hafta geçirdim. Arabada bazen tutarsızlıklar oluyor performans anlamında yakıt ile alakalıdır diyeceğim ama sadece shell kullanıyorum. Bazen canavar gibi rampa falan dinlediği yok bazen kamplumbağa ne kadar vites küçültsemde çıkmam diye diretiyor. Araçtaki ağırlık ortalama 200 kg dı seyehat boyunca, 1350 tl gibi bir tüketim yaşadım klima çok fazla kullanmıyorum ama açtığım anlarda oldu. Şöylede birşey var araba değil gemi mübarek yol tutuşuna bayılıyorum inanılmaz güven veriyor yola basışı, viraj rüzgar o bu yok sarsıntı hissetmiyorum, diğer aracım olan focus yolda deli divane gibi giderken astra müthiş bir yol tutuş sergiliyor.
Gidişte çok zorlamadım ama dönüşte zamanım olmadığı için bi hayli bastım ilk hızlanmalarda benzin gidecek diye düşünmeden abanınca kükrüyor meret, heleki hızını alınca 200 mt 300 mt geriden başlıyorum selektöre. Tam mevkii hatırlamıyorum bolu tüneline gelmeden uzunca bir iniş vardı orda ne allah verdiyse yüklendim gaza 232 yi geçerken önümden çekilmeyen araç yüzünden yavaşladım bir daha da o hıza çıkamadık.
Yol boyunca rahatlık anlamında focus gibi olmadığını üzülerek söyleyebilirim aracım edition olduğu için koltuklar çok rahatsız sarmıyor vucudu, bozuk yollarda baya hissettiriyor arabadaki sertlik.
Genel kanım kendi paranız ile yakıt alacaksanız uzun yola gitmeyin
, ama yok önemli değil güven derseniz bu arabada cidden bana bişey olmaz dedirten o güven hissini veren birşeyler var.