Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

aslında bu rüzgar ve asfalt(yol) sesini çok basit şekilde çözebilirler.daha kalın camlar ve daha iyi kapı fitilleri ile rüzgar,davlumbaz izalasyonu ile asfalt(yol).çünkü araçlar rüzgar sesini daha çok camlardan,yol sesini ise davlumbazdan alır.

ziebatın uyguladığı araç altı yalıtım var.bilgisi olan var mı? davlumbaz sesine engel olabilir belki

arkadaşlar başlıkla alakalı bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.  bolu virajlı otobanında 200 civarı hızla virajları dönerken yerin kuru olmasına rağmen esp devreye girdi ve ekranda uyarı lambası yandı. kafama takılan esp olmasaydı kayar mıydı?ama dğer yandan esp nin etkisi hissedilmiyordu.bir dahakine esp yi kapatarak deniyeceğim. :-X o kadarda değil...

aman hocam o kadar hızlı da deneme bence.

yok yok araç  tedirgin etmiyor.yola yatıyor.ama bir dahakine bu kadar hızlı gitmem virajlarda.
  bence o keskin virajlarda esp plus 'ın plus özelliği devreye girdi. kaymasa da aracın çok yana yatmasından dolayı, önceden < plus > tetbir almış olabilir..

200 km hızla viraja girmek hayatta denemem  ;D

aslında astra nında insignia da olduğu gibi belli bir süre sonra daha sorunsuz bir otomobil olacağını düşünüyorum.hatırlarsanız insignia piyasaya çıktığının ilk zamanlarında baya sorunlu(kabin içi ses,arka disk çizikleri,montaj-işçilik hataları vs.) idi ama geçenlerde sanırım avrupanın en sorunsuz(%96,1) aracı seçildi.aynı durum ilerleyen zamanda astra içinde geçerli olacaktır.önemli olan üreticinin müşteri-servis geri dönüşlerini iyi değerlendirip çözüme odaklı iyileştirme yapma isteğinin olmasıdır.zaten piyasaya ilk çıkan araçların hepsinde çeşitli sorunlar olur ve bunlar zaman içinde üretici tarfından düzeltilir.yeni bir araç piyasaya sürülmeden ne kadar test edilirse edilsin yinede ticari kullanım sürecindeki oluşacak sorunlar tamamiyle engellenemez.zaten yeni kasa bir aracın satın alınmasında bence en ideal tarih,çıkışından en az 1-1,5 sene sonra almaktır ve genelde en kusursuz hale markayada bağlı olarak 2-3 sene içinde gelir.

Merhaba,

Geçen hafta pazar günü ilk uzun yolculuğumuza çıktık Antalyaya doğru. Çıkmadan önce İzmir/Işıkkent otoban girişindeki opette depoyu fullettim. Fullendikten sonra araç menzili 850 km. gösterdi. İzmir-Aydın otobanında büyük oranda CC ile 110 km/h giderek 4.2 lt. ortalama yakıt tüketimi ile otobandan çıktık. Yolun geride kalan kısmı duble yolda geçti. En son geçen yaz gitmiştik, ozaman daha duble yol bitmemişti. Şimdi bitmiş ve çokta güzel olmuş. Yaptığım en rahat ve sorunsuz Antalya seyahati oldu diyebilirim. Antalya içinde biraz trafiğe takılsakta gideceğimiz yere 4.8 lt. yakıt ortalaması ile vardık. 1 hafta sonra aynı yolu geri döndük. Eski Corsa aracımda Denizli/Buharkent'te yakıt takviyesi yapardık, ancak araç menzili +250 km. gösteriyordu ve ne olacağını görmek için yakıt almadık. Bu arada tüm yol boyunca hiçbir Astra J görmedim. Taaki, nazilli çıkışında yanımızdan uçarak geçen Siyah Astraya kadar (34 RAR xx). :) Yanımdan o kadar hızlı geçti ki benzinlimi dizelmi olduğunu göremedim. Ben süratinden Turbo olduğuna kanaat getirdim, ama eşim ecoflex yazıyordu dedi. Bende dizel araçların bukadar hız yapması pek normal değil dedim ve arkasındaki yazıyı okumak için gaza yüklendim. Ama amcam gayet güzel gidiyordu :) 140 ile yetişemedim :( Zaten bilenler bilir o bölgede gereksiz 40-50 sn.'ye yanan kırmızı ışıklar var, birine takıldınmı kurtulmak pek mümkün değil. Ama 20-25 dk. sonra sürpriz oldu, amcam tekrar önüme geçti. Muhtemelen benim görmediğim bir yerde pit-stop verdiler. Bu sefer bende ecoflex yazısını okuyabildim. Demekki dizellerde güzel hız yapabiliyormuş :)

Otobanda torbalı gişelerine varmadan önce aracın yakıt ışığı yandı ve bu sırada araç menzili 127 km. gösteryordu! İçimden oha dedim tabii. Araçta 127 km. gidecek kadar yakıt olupta yakıtım bitiyor diye uyarı verilirmi yaa ? :)

Yakıt ışığı yansada bu şekilde izmire geldik ve çıkarken yakıt aldığım yerde yine araca yakıt aldım ve bu seyahat böyle bitti. Değerler aşağıdaki gibi:

Ortalama tüketim: 4.7 lt/100 km.
Araç hızı : 76.6
Toplam gidilen mesafe : 1029 km (Daha 70 km. gidecek yakıt vardı araçta yakıt almadan önce. Kabaca 1 depo=1.100 km)

Yolculuk sırasında meşhur rüzgar sesini hiç duymadım desem yeridir. Ama asfalt ve tekerlek sesi çok bariz şekilde içeriye giriyor. Eski corsa aracımda da bu ses olduğu için çok dikkatimi çekmiyor bile, alışığım yani :) Yolculuğun bazı kesimlerinde sol ön taraftan "çıt çıt" sesleri geldi. Biraz deneme yanılmayla kaynağını buldum : sol öndeki kelebek camının arkasındaki (aracın içindeki) siyah plastikten geliyor ses. Dokunduğumda ses kesiliyor. Muhtemelen ısı altında genleştiği için bu sesi çıkarıyor. Gelecek hafta alarm taktıracağım, muhtemelen göz takmak için bu plastiği çıkaracaklar. Geri taktıktan sonra belki ses gidebilir. Gitmezse de çok sorun değil benim için.

Genel olarak aracın yol tutuş, performans ve güvenliğinden oldukça memnun kaldım.

Herkese iyi haftalar dilerim.

Sn. ebony

yazınızı keyifle okudum ve gerçekten güzel değerlere ulaşmışsınız.
kazasız belasız sürüşler dilerim.

saygılar

uzun yola çıkmış kadar oldum  :) her bir detayı yazmışsınız.veriler etkileyici. bravoo

Geri