Vectra A kasa hakkında kullanıcı önerilerine ihtiyacım var.

nohackmove

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar bu gün 2. olarak bir konu açıyorum bu sayfada umarım bir forum kuralı ihlali yapmıyorumdur.

1 ay kadar önce almış olduğum Vectra A kasa 1994 model 1.8s GL aracımı forumda tanıtmıştım.

araçta bildiğim bir kaç sorun var.
1. olarak ilk yıkamadan sonra ortaya çıkan kontak güç kesme sorunu.
motoru stop etmek için kontağı kapattığımda yani anahtarı sıfıra çevirdiğimde araç stop etmiyor seyir halinde anahtarı çıkarsamda araç çalışmaya devam ediyor ve bazen frene basınca sönsede gösterge ışıkları yanık kalıyor. 1-2 gün sonra kendiliğinden düzeliyor ama bazen tekrar oluyor ve aracı yıkadıktan sonra mutlaka oluyor. belki yıkama rastlantıdır ama mantıklı bi yaklaşımda bulunamadım.

2. olarak geçtiğimiz perşembe günü akşam üstü arcın hararet göstergesinin 95 lere 100 e kadar yaklaşmasının arkasından fark ettim ki radyatör fanı (pervanesi çalışmıyor) çalışmıyor gerekli sıcaklıkta devreye girmiyor. Buna sebep neler olabilir ve tamiri ne kadar masraflıdır. Araç KKTC de olduğundan eğer direkli bi radyatör sistemi alıp götürsem orda montajı yaptırsam olurmu?
Ve duyduğum birşeyde araç uzun yolda seyir halinde iken ızgaralardan giren rüzgar motorun soğumasına yeteceği ama dur kalk şehir içi hareketlerde iken rüzgar olmadıından hararet olabileceği şeklinde bu ne kadar doğrudur?

3. olarak en önemsiz bulduklarıumdan: araçta yağ kaçağı yok ve aldığımdan beri 1000km yaptım ama yağda azalma yok fakat alırken satan arkadaşta demiş yağ lambası aracın ivmelenmesine göre yanıyor genelde frene asılınca. sanırım yağ lambası switchi gevşekmiş.

Size uzun uzun araç hakkında birşeyler yazmaya çalıştım şimdi son olarak sormak istediğim şey.

15 gün sonra kktc ye dönerken yanımda tavsiye edeceğiniz burdan istanbuldan temin ederek yanımda görtürmem gerekn yada lalsam iyi olacak şeyler nelerdir?
Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.

Benim aklımda şmdilik hava filtresi ve içi boş olan anten ucu var. motoru duruyor bagajda monte halindew antenin.

Bu 2 sorun benimde başıma geldi ama radyatör için fan müşürü diyeceğim eğer oda olmazsa ki tahminim büyük ihtimalle müşürdür fanın içinde mıknatıslar var bazen onlar birbirine girip dağılabiliyor elektrikçişer fan motorunun içini açıp düzeltebiliyor, benimkinde öyle olmuştu ilklerde anlamadık ama araba 60 70 ten aşağı düşünce hararet yükselmeye başlıyordu.

1. soruna hala çözüm bulamadım kontağı kapattımmı bazen araba 1 2 saniye çalışıyor. Eğer bu soruna çözüm bulursanız banada söylerseniz sevinirim.:)

vectra delisi teşekkür ederim hızlı cevabın için banada müşür olabilir demişlerdi. temmuz başında kıbrısa dönüyorum o zamana kadar işte gereken malzemeleride burdan temin ederek yanımda götürücem ve ilk işim en yakın sanayiye gitmek olacak.

sizin başka şekilde araca yeni olarak götürmem gerektiğini düşündüğünüz şeyler varmı acaba?

Eğer müşürse çok fazla pahalı bi parça değil 5 10 tl lik bişey ben her sene yaz başında değiştiriyorum nolur nolmaz diye ama eğer arabaya komple bakım yaptrcam derseniz ben ilkbahar başında yaptırmıştım değiştirdiğim parçalar;
Triger kayışı
Şarz dinamosu kayışı
Buji ve buji kabloları
Ön arka balatalar
yağ yağ filtresi
benzin ve su hortumları
aklıma gelmeyen 1 2 parça daha değiştirmiştik

Bu parçaları değiştirmiştim ek olarak arabamın elektrik tesisatını komple elden geçirmiştim çünkü araç bi ara teyp kablolarını birleştirdiğimde kontak açıyordu.:D Komple elektrikçiye kontrol ettirmiştim.:D

Ordaki sorunlardan hiçbiri başımıza gelmedi 3,5 sene kullandık Vectrayı
Yardım edemiyeceğim belki arabayla ilgili sorularına edebilirim

yağ lambasının dediğin gibi yanması olay bi arkadaşımın vectra a kasa gt aracındada var.onun için gt'lerde normal demişlerdi?? ne kadar doğru bilemiyorum

Yağ lambası olayı benimde başıma gelmedi.

motorun teklemsi veç calısması vs. aracın motorunu yıkadıysanız ondandır bizdede oldu muane girmeden önce yıkattık arabayı zor calıstırdık ustaya götürüdümüzde abi bu motor suyla yıkanmaz her tarafı elektrinok cevabını aldık

motorun teklemsi veç calısması vs. aracın motorunu yıkadıysanız ondandır bizdede oldu muane girmeden önce yıkattık arabayı zor calıstırdık ustaya götürüdümüzde abi bu motor suyla yıkanmaz her tarafı elektrinok cevabını aldık
Sinan, şu aracını her resimde bağırsakları dışarıda çekiyorsun ya aracının tüm güzelliği kapanıyor. Aynı aracın 91 modeli ben de vardı ve aynı renkti (Renk kodu Magma Red diye geçer) temizken kapıları da kapalıyken öyle güzel ve diri duruyordu ki bakmaya doyamazdım. Sen de öyle bir resim koysan da bakmaya doyamasak...

bende de motor çalışırken kontak anahtarını çıkartma gibi bir sorun var kontak tertibatı arızalı dediler fazla üstüne düşmedim ama kontağı kapatınca bende çalışma sorunu yok..2 motor fanı benima aracımda 100'e gelince açıyor servis ve tanıdığım kullanıcılar bunun normal olduğunu söylediler 100'den önce fanı açmıyor..hava filtreni konrtol ettir onda çok sıkıntı olmaz kannatimce otomatik anteni 30 -40 tl gibi bir fiyata bulursun istanbulda..

Geri