Herkese selam ve saygılar. Bende Opel vectra B 96 model var. Yaklaşık 14 aydır araç bende. Aldığımdan bu yana sanayiden çıkamadım. Bu yüzden aracı çok sevmeme rağmen satamayı bile düşünüyorum. Aklıma gelen değişen parçalar (radyatör çatlaktı-yenilendi, depo çatlaktı-yenilendi,buji kablosu,bujiler (6 ayda bir) hava hortumu (lpg patlamasından dolayı)tüm filtreler, akü,manifolt tamiri, abs sensörü, vs.)
Son olarak da yolda gliderken göstergede, abs,tc ve emniyet kemeri ışıkları yandı. Ben araç stop etti zannetim ve kontağı kapatım yeniden çalıştırdım sonuç aynı. Hız göstergemde çalışmıyordu. Servise götürdüm (özel servis) Abs sensör kablosunun yandığı söylendi. 130 YTL verdim. Herşey normaldi. Tam 1 hafta sonra yine yolda iken hız göstergem sıfıra düştü üstelik devir saati de yine sıfır civarında titrer vaziyette. Yine servise gittim, saatin bozulduğunu değişmesi gerektiğini söylediler. O ay çok masrafım olduğu için bir sonraki aya erteledim. Ertesi gün tüm göstergeler normal çalıştı. Arac stop edince gitti. Şuanda yine arasıra çalışıyor arasıra titriyor.
Aracı önceden ilk çalıştırdığımda çok hafiften bir ses gelirdi 1-2 saniye.Bu ses mercedes 403 otobüslerinde ilk marşta duyulan sesle aynı tonda. Aracı yine kapatınca da duyulurdu. Bu ses bu arızadan beri yok. Benim aracın proplemi gerçekten bozulan saat mi? Aracın ısı,tarih ve saat göstergesi de arasıra çalışmıyoru. Servis teybin orjinal olmadığını, yenisi takılırken bağlantıların hatalı takıldığını bu nedenle bu göstergenin iyi çalışmadığını söylüyor. Bu hususlarda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.