vectra b hava filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan speedway
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yazın tampondan girişi olan bi sistem yapıcam...aslında hazır kit olarak mevcut ama ona o kadar para vermeye değmez...

hazırlı kitlilerde butun parcalar varmı? borusu falan ? fiyat ?

Arkadaşlar bir sorum var...
Açık filtreler sayesinde motora soğuk hava geldiği doğrudur, ancak alınan verim (azda olsa güç artışıda diyebiliriz) soğuk havanın verimimidir? yoksa soğuk havadan etkilenen sensörün yakıt oranını artırması ile oluşan verimmidir?

Açık filtre aldım fakat daha takmadım pişman olmakla olmamak arasındayım şayet sensörle ilgili ise sensöre etki eden cihp lerden alsam daha uzuz ve verimli olurdu...
Anlamadım işte bir yardım bekliyorum:confused:

Arkadaşlar bir sorum var...
Açık filtreler sayesinde motora soğuk hava geldiği doğrudur, ancak alınan verim (azda olsa güç artışıda diyebiliriz) soğuk havanın verimimidir? yoksa soğuk havadan etkilenen sensörün yakıt oranını artırması ile oluşan verimmidir?
Açık filtre aldım fakat daha takmadım pişman olmakla olmamak arasındayım şayet sensörle ilgili ise sensöre etki eden cihp lerden alsam daha uzuz ve verimli olurdu...
Anlamadım işte bir yardım bekliyorum:confused:

bunu tam olarak bilmiyorum ama açık hava filtresi takıp da değişik sonuç alanalar var

1- filtreyi orjinal çıkışa takıp çok yaktı diyenler
2-filtreyi boruyla takıp sesi hoşuma gitti ama çok yaktı diyenler
3-filtreyi kör bir yere takıp çok yaktı diyenler

1.sinde bunun sebebi motordan sıcak hava emmesi olarak söylüyorlar
2.sinde hava soğuktur ancak devir arttıkça ses artmasından dolayı insan yüksek devirde kullanır ve yakıt artar
3.si filtreyi kör bir noktoya koyarsanız hava alamayacağı içinde yakıt artacaktır

hazırlı kitlilerde butun parcalar varmı? borusu falan ? fiyat ?

hazır kitlerde hepsi var...komple alırsan 250-300 ytl arası

ancak parça parça alırsan 150 ye komple sahip olabilirsin

alıcağınız parça orjinal olsun hiçbir problem çıkarmaz bence aksine memnun kalırsınız

arkadaşlar konu horlaycak beliki ama özürdilerim bende geçen hafta takıtım seste performasta bi problem yok ama arıza lambası yanıyor bazen o yanıncada alıp alıp veriyor motor neyle alaklı olur bence cevaplarınızı önemle bekliyorum

debimetreyi bozmaya başlamış olabilir

kesinlikle debimetre ;) çok fazla hava girişinden dolayı sapıtıyor debimetre... eski sisteme dön düzelir ;)

Geri