Vectra B Jant Sürtme Sorunu..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan coRSac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
50 yanakmı way be ben 45 yanak taktım 5 lik yayla plastiği patlattın şimdi 40 yanak kullanıyorum yerinizde olsam sürten lastiğin yanağı küçükle değiştiririm 45 işinizi görür

Sizde yay var bende yay yok sadece sıkıntım lastıklerın bıraz dısarda durması olarak dusunuyorum.Bu gidişle heralde 45 yanaga gececez gıbı gelıyor hıc fotografını cekmedım oglen ceker aksama foruma eklerım

Resimleri ekledim az cok surten yer lastikte belli gibi.Umarim fotolar sizin icin fikir uyandirir

Ekli dosyalar

• SNC00183.webp
    SNC00183.webp
    47.6 KB · Görüntüleme: 65
  • SNC00184.webp
    SNC00184.webp
    59 KB · Görüntüleme: 55
  • SNC00185.webp
    SNC00185.webp
    43.4 KB · Görüntüleme: 55
  • SNC00186.webp
    SNC00186.webp
    38.1 KB · Görüntüleme: 44
  • SNC00187.webp
    SNC00187.webp
    41.2 KB · Görüntüleme: 49
Bir kac foto daha..

Ekli dosyalar

• SNC00188.webp
    SNC00188.webp
    49.3 KB · Görüntüleme: 52
  • SNC00191.webp
    SNC00191.webp
    48.3 KB · Görüntüleme: 46
duruş hemen hemen aynı benimki ile ilk taktıgım 215-45 lerle benzer bi durum yaşıyodum tek kişi bile olsam ufacık bi esnemede sürtüyodu şimdi 205-45 de iri yapılı 4 ya da 5 kişiyle çok nadiren sürtme oluyo bence yanagı 45 e düşürmelisin.

Dün amortisörcuye ugradım lastıklerı degıstırmeden 2 yol var dedı

1. Amortisöre takoz koyup sertleştirecek ve esnemeyi minumum hale getirecek tabi arka amortısorler kas katı kesılecek.Ben ordayekn E90 BMW takıyorlardı 265 lastık aynı ıslemı ona yaptılar.

2. Jantın göbeginın ıcten tornayla traslanmasıyla jantlar bıraz ıcerı gırerse surtme yapmaz dedı buda bır secenek cunku benım lastıkler davlumbazın ıcıne degıl camurluktan tastıgı ıcın surtuyor zaten 205 lastık taktık ıcerı surtmesı ımkansız.
Tornadan sonra jant ozellıgını kaybeder mı balans yaparmı dıye de dusunuyorum.

yada lastıkcıye gıdecez eldekını verecez tabi alırsa yada hangı sartlarda alırsa artık fark verırız gıbıme gelıyor.205 45 17 lastık almak gene para bayılacaz.

Ben olsam jantları değiştirirdim, 2. opsiyon riskli, onu direk ele bence.

Jantları değiştirme gibi durum çok zor en kötüsü 1 takım lastik daha alırım.

45 de taksan bence sürtmenin devam etme olasılığı yüksek, sonuçta genişliği aynı kalıyor

benim araçta da ofsetli 215*45*17 var ilk aldığımda sizin fotolarda ki gibi sürtüyordu
bi kaportacıya gittim çamurluğu taşlattım birazda çamurluk ağzını genişlettirdim şimdi hiç bir sıkıntım yok tabi çamurluk ağızlarını lokal boya yaptırmam gerekecek çünki boyayı çatlattı
en güzeli durup karşısında bir siğara içince bütün hepsi unutuluyor keyfi kalıyor

Geri