Arkadaşlar bildiğiniz üzere tekrardan vectra b cdx aldım. araçta söyle bir sıkıntı var. dijital klima fan devir hızı 2-3-4-5 kademesinde iken sağa sola sinyal verince yada dörtlü ikaz butonuna basınca klima panelindeki aydınlatma ışığı kısılıp açılıyor ve fan hızıda buna bağlı olarak yavaşlayıp hızlanıyor. sinyali kapatınca herşey normale dönüyor.
bu duruma göre kontrol ettiğim sıralamam aşağıdaki gibi ,
- hız kademesi auto yada 7-8-9 da iken fan hızı çok değişmiyor ,klima aydınlatması titriyor.
- bu durum araç çalışır durumda yada sadece kontak açıkken de aynı.
- şarj dinamosu 14 volt civarı gösteriyor.
- akü daha 1 yıllık ve jel akü ( alper sağolsun yenilemiş )
- aracın motor gövdesinden akünün şasesine sağlam bir kabloda bağlı.
- aracın sinyal duyları vs hepsi kontrol edildi sıkıntı yok, hatta çamurluk sinyallerinin duylarınıda değiştirdim.
- sinyal röleside kontrol edildi.
aklımda bakılması gereken tek yer kaldı oda multitimer . lehim çatlağı sokette temassızlık vs olabilir diye düşünüyorum.
bu durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum. daha önce başına gelen ve çözüm bulan arkadaşlarda yazarsa sevinirim.
bu duruma göre kontrol ettiğim sıralamam aşağıdaki gibi ,
- hız kademesi auto yada 7-8-9 da iken fan hızı çok değişmiyor ,klima aydınlatması titriyor.
- bu durum araç çalışır durumda yada sadece kontak açıkken de aynı.
- şarj dinamosu 14 volt civarı gösteriyor.
- akü daha 1 yıllık ve jel akü ( alper sağolsun yenilemiş )
- aracın motor gövdesinden akünün şasesine sağlam bir kabloda bağlı.
- aracın sinyal duyları vs hepsi kontrol edildi sıkıntı yok, hatta çamurluk sinyallerinin duylarınıda değiştirdim.
- sinyal röleside kontrol edildi.
aklımda bakılması gereken tek yer kaldı oda multitimer . lehim çatlağı sokette temassızlık vs olabilir diye düşünüyorum.
bu durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum. daha önce başına gelen ve çözüm bulan arkadaşlarda yazarsa sevinirim.