mavi duman motor problemi oldugunu biliyorum. en kısa zamanda servis veya sağlam bir motorcuya git her an motorun yanabilir.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
yağ yakan arabada her zaman o duman olur ki ama masmavi oluyosa da çok fazla yakıo demektir.motora ne kdr yüklendiğine göre ömrü de azalmış olabilir.üst dewirler, tam gaz gidişler, atlanan bakımlar.kullanıma göre 190bin az dda değil bence...
diyorsun ama 10 yıllık araba 190 / 10 =19 yani senede 19 bin km çok yüksek degil bence. ama bu duman olayını halletmem lazım EGR valfinden şüpheleniyorum yarın sanayiye gidicem opel özel servisine iyice bi baktıralım
egr valfin bozuk olsa bile ancak siyah duman atarsın. mavi duman yağ yaktığını gösteriyor. 190.000 kmye conta yakmadan geldiysen, aracınada özen gösteriyorsan, bu km opel motorunun yağ yakması için çok erken. piyasayı izle, sokaklara bak, yağ yakan opel çok az görürsün (yani duman atan)
aklıma gelmişken sorayım, motor yağın gereğinden fazla değil dimi ?
Yok artık EGR valfı bozuksa Siyah duman atarmış..
Klima gazın bitikse yeşil duman atar
Direksiyon hidroligin bitikse kırmızı
EGR bozuksa hiç bir renk duman atmazsın aracında arıza lambası yanar ve elektrik voltajı düşer endiksiyon bobinin
Arkdaşım sana gelince mavi duman egerki ilk çalıştırmada atıyorsa ve kesiliyorsa subab o-ring lerindendir.. Yok eger araç arkada Java motor gibi duman bırakıyor ve arkdakini göremez olduysan acilen Segmanlarını yenilet yosa pistonlardan herhangi birisini delebilirsin hatta bi çogunu..
Yüksek dozda duman;
Gömlek üzerinde kalan yag birikintisini sıvama görevini yerine getiremeyen Yag sıvama ve Basınç segmanlarından kaynaklanır... takmı 250ytl fakat işçiligi agır bi işlemdir, orjınal kullanmanı ve iyi bi ustaya ACİLEN değiştirmeni tawsiye ederim yoksa, incelen segmanları piston arasına sıkıştırırsan piston ve gömleklere zarar verebilirsin en aşagı maliyetin Parçada 2bın lira olarak karşına çıkar...
bunu ilk defa duyuyorum...
Babamın Vectra sı 99 Model, bir kere ekranında Check Oil Level yazısı görmedim,
ne zaman baksam yağı tam. ki yağ değişimi dışında kesinlikle yağ eklemez...
Vectradan yana bir yüzüm gülmeyecekmi arkadaşlar.....!!
Aracım şimdi de mavi duman atıyor 190.000km'de ne kadar yağ eksilttiğini bilmiyorum fakat yağ da yakıyor. arabanın arkasından cıkan dumanı ne ben anlatayım ne siz dinleyin bıktım artık hergün yeni bir sorun cıkıyor bu mavi dumanı da yaptırayım sorunlarım devam ederse artık satıcam bu veleti masrafına katlanamıyorum yeter.
bu kadar sitem ettik konumuza gelelim aracım anormal bir şekilde yağ yakmaya başladı serviste yağ ilave ettik fakat nasıl ölçeceğimi de bilmiyorum yağı ne kadar yaktıgını mavi dumana bağlı olarak yağı eksiltiyor bence birbiriyile alakalı mavi duman cıkmaya başladıgından beri yağ eksiliyor sizce sorun nedir nasıl halledicem malum babamız memur bir memur maaşıyla çok masraf yapamıyoruz arabaya EGR vilfinden olabilirmi lütfen ayrıntılı bir bilgi verin TEŞEKKÜRLER.!