Vectra B mavi duman

saol kayhan sen beni tanımazsın ama ben seni tanıyorum bilgilerin için saol araba bu sabah hiç atmadı mavi duman kesildi sanırım şu an bir sorunum yok inşallah olmaz da teşekkürler.!

İnşallah sorunun gitmiştir, bi sızdırma veya anlık hararetten olmuştur.
Ama sen yinede dikkat et başın agrımasın.
Kusura bakma ben hiç bakmadım şehir pozisyonuna. Hemşeride çıktık, bi sorun olursa özelden de yazabilirsin araçla ilgili.
Elimden geldigince yardımcı olurum..

bu nasıl bir cevap vermektir anlamadım... :mad:
ben EGR valfi bozuk olsa bile araçta mavi renk duman olmayacağını söylüyorum.
EGR valfinin Endüksiyon Bobini ile hiç bir alakası yoktur, bunu git birilerinden öğren, karşıma öyle gel. başkalarından duyduğun veya yarım yamalak yanlış bildiğin konularda alaycı şekilde konuşma.

ayrıca sübapta o-ring olmaz sadece lastik olur. bu konuda da git biraz ders çalış oldumu iki gözüm

"BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ"

ANLAMADIYSAN BİR DAHA OKU...

Bak sana biraz daha açıklayıcı anlatayım ;) Endiksiyon bobını ile ilgisi ne ;) Belki sonra yazdıklarından pişman olur editlersin :D

ECU (Elektronic Computer Unit), EGR vasıtasıyla (Exhaust Gas Recirculation) yanan egsoz gazının manifolda geri dönmesi görevini kurum veya arızadan dolayı kestigini anlayınca ARIZAYA GEÇER, arızaya geçen ECU Endiksiyon Bobini(Ateşleme bobini) ve Enjektörlerin voltajını düşürerek, araca ve Dogaya zarar vermeyi önler;) ve aracınız performans kaybı yaşar..
EGR iptali diye aratırsan kendi aracıma uyguladıgım EGR nin iptali konusundada ne derecede bilgide oldugumu ögrenirsin ;)
Bu sıradada herhangi bir zengin veya fakire kalmadıgı için herhangi bi renkte duman atmaz.. Çekişten düşersin zor çalışır araç bukadar...

O-ringe gelince O-ringin anlamını biliyormusun ??
"O bilezigi"
Motor veya her yerde kullanılan silindirik yapıda "O" biçimindeki lastik contalara verilen GENEL İSİMDİR ;)

Anlamadıgın içinden çıkamadıgın yer olursa ben buralardayım ;) veya geçmiş konularda yazdıklarımdan faydalan ;)

Ve birdaha geçmiş mesajlarına bakmadan kimseye BİLGİSİ ve FİKRİ için aptalca yazılar yazma...

Terbiyesizliğe lüzum yok, Ben senin bana yazdığın mesajına karşılık verdim. sen işi ileri götürerek daha da fazla terbiyesizlik yapıyorsun.
sırasıyla yazayım :)

ECU = Electronic Control Unit 'tir, yazılışını öğren . bu 1
EGR arızası ve bu arıza durumunda aracının ne yaptığı ile ilgili bilgiyi http://www.dosyaupload.net/download.php?file=238027 senin için bu adrese upload ettim. bu sayfada 2 tane arıza durumu var. 1.cisi oksijen sensörü arızasında bu sensörün etkisi yani araçta nelerin ayarlandığı, nelerin devre dışı bırakıldığı, diğeri de EGR arızası, yine bu EGR arızası durumunda aracının ne yaptığı yazıyor( daha doğrusu yazamıyor, çünkü senin bahsettiğin gibi Enjektör süresiymiş, Ateşleme bobininin voltajını kısmakmış böyle bir etki yok) bu bilgiyi nereden buldun dersen TIS Programından alınmıştır (senin anlayacağın dille Opel in Servislerinde kullanılan programdır) bu 2

Kendi aracına çok kolay şekilde EGR iptali yapabilirsin, basit şeyleri büyük meziyetler gibi anlatmana gerek yok. Bu 3

benim yazdıklarımın üstüne herhangi bir yazı yazmayacağını umuyorum, zira ben senin gibilere tekrar yazı yazmıyorum. bu 4
O-ringi senden iyi bilirim çünkü ben. amatörce değil, profesyonel olarak çalışırım bu 5

Forumdaki herkesten bu polemik için Özür dilerim.. amacım yanlış bilgilendirmeleri önlemektir..

İnşallah sorunun gitmiştir, bi sızdırma veya anlık hararetten olmuştur.
Ama sen yinede dikkat et başın agrımasın.
Kusura bakma ben hiç bakmadım şehir pozisyonuna. Hemşeride çıktık, bi sorun olursa özelden de yazabilirsin araçla ilgili.
Elimden geldigince yardımcı olurum..

ANLAMADIYSAN BİR DAHA OKU...

Bak sana biraz daha açıklayıcı anlatayım ;) Endiksiyon bobını ile ilgisi ne ;) Belki sonra yazdıklarından pişman olur editlersin :D

ECU (Elektronic Computer Unit), EGR vasıtasıyla (Exhaust Gas Recirculation) yanan egsoz gazının manifolda geri dönmesi görevini kurum veya arızadan dolayı kestigini anlayınca ARIZAYA GEÇER, arızaya geçen ECU Endiksiyon Bobini(Ateşleme bobini) ve Enjektörlerin voltajını düşürerek, araca ve Dogaya zarar vermeyi önler;) ve aracınız performans kaybı yaşar..
EGR iptali diye aratırsan kendi aracıma uyguladıgım EGR nin iptali konusundada ne derecede bilgide oldugumu ögrenirsin ;)
Bu sıradada herhangi bir zengin veya fakire kalmadıgı için herhangi bi renkte duman atmaz.. Çekişten düşersin zor çalışır araç bukadar...

O-ringe gelince O-ringin anlamını biliyormusun ??
"O bilezigi"
Motor veya her yerde kullanılan silindirik yapıda "O" biçimindeki lastik contalara verilen GENEL İSİMDİR ;)

Anlamadıgın içinden çıkamadıgın yer olursa ben buralardayım ;) veya geçmiş konularda yazdıklarımdan faydalan ;)

Ve birdaha geçmiş mesajlarına bakmadan kimseye BİLGİSİ ve FİKRİ için aptalca yazılar yazma...

Son düzenleme:
Beyler Lütfen şu tartışmayı keselim konuyu açtığıma üzülmeye başladım!

arkadaşlar benimde iyice canım sıkıldı

98 vectra 1,6 var bende

aracımda mavi duman vermiyo ancak 500 km de 1lt yağ eksiltiyor

geçen ay ustaya götürdüm baktı ama bişey yok dedi yagı tamamladım şimdi yine eksik

tanıdığınız adam gibi bi usta varmı.

bunun ne olacağını anlıyacak. ayriyeten su ile karışıyomu diye baktım ama sorun yok anlamadım valla

Geri