saol kayhan sen beni tanımazsın ama ben seni tanıyorum bilgilerin için saol araba bu sabah hiç atmadı mavi duman kesildi sanırım şu an bir sorunum yok inşallah olmaz da teşekkürler.!
İnşallah sorunun gitmiştir, bi sızdırma veya anlık hararetten olmuştur.
Ama sen yinede dikkat et başın agrımasın.
Kusura bakma ben hiç bakmadım şehir pozisyonuna. Hemşeride çıktık, bi sorun olursa özelden de yazabilirsin araçla ilgili.
Elimden geldigince yardımcı olurum..
bu nasıl bir cevap vermektir anlamadım...
ben EGR valfi bozuk olsa bile araçta mavi renk duman olmayacağını söylüyorum.
EGR valfinin Endüksiyon Bobini ile hiç bir alakası yoktur, bunu git birilerinden öğren, karşıma öyle gel. başkalarından duyduğun veya yarım yamalak yanlış bildiğin konularda alaycı şekilde konuşma.
ayrıca sübapta o-ring olmaz sadece lastik olur. bu konuda da git biraz ders çalış oldumu iki gözüm
"BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ"
ANLAMADIYSAN BİR DAHA OKU...
Bak sana biraz daha açıklayıcı anlatayım Endiksiyon bobını ile ilgisi ne Belki sonra yazdıklarından pişman olur editlersin
ECU (Elektronic Computer Unit), EGR vasıtasıyla (Exhaust Gas Recirculation) yanan egsoz gazının manifolda geri dönmesi görevini kurum veya arızadan dolayı kestigini anlayınca ARIZAYA GEÇER, arızaya geçen ECU Endiksiyon Bobini(Ateşleme bobini) ve Enjektörlerin voltajını düşürerek, araca ve Dogaya zarar vermeyi önler ve aracınız performans kaybı yaşar..
EGR iptali diye aratırsan kendi aracıma uyguladıgım EGR nin iptali konusundada ne derecede bilgide oldugumu ögrenirsin
Bu sıradada herhangi bir zengin veya fakire kalmadıgı için herhangi bi renkte duman atmaz.. Çekişten düşersin zor çalışır araç bukadar...
O-ringe gelince O-ringin anlamını biliyormusun ??
"O bilezigi"
Motor veya her yerde kullanılan silindirik yapıda "O" biçimindeki lastik contalara verilen GENEL İSİMDİR
Anlamadıgın içinden çıkamadıgın yer olursa ben buralardayım veya geçmiş konularda yazdıklarımdan faydalan
Ve birdaha geçmiş mesajlarına bakmadan kimseye BİLGİSİ ve FİKRİ için aptalca yazılar yazma...